Åge Hareide leder efter forklaring efter dansk kollaps

Danmarks landstræner ærgrer sig over, at landsholdet smed en føring væk mod Bosnien ved Kirin Cup

Landstræner Åge Hareide leder efter svar på det danske kollaps i fredagens landskamp mod Bosnien ved Kirin Cup i Japan.

Danmark ødslede en 2-0-føring væk og tabte 5-6 efter en afgørelse i straffesparkskonkurrence.

- Det er ikke nogen god følelse at smide en 2-0-føring, men vi ville gerne afprøve forskellige konstellationer og ændre noget i den her kamp. Måske foretog vi for mange skift, funderer Hareide på et pressemøde efter nederlaget.

- Måske var spillerne for trætte, men nu skal jeg tale med spillere, og så får vi måske et svar.

- Ingen spillere vil sikkert sige, at de er trætte, men når man ikke står godt på banen, så får modstanderne mere energi, og vi får mindre. Men jeg har ingen forklaring. Vi så energiløse ud, siger nordmanden.

Landstræner Åge Hareide råbte forgæves efter de danske spillere, som skuffede med nederlag efter straffesparkskonkurrence. (Foto: Lars Poulsen)
Landstræner Åge Hareide råbte forgæves efter de danske spillere, som skuffede med nederlag efter straffesparkskonkurrence. (Foto: Lars Poulsen)
 

I anden halvleg foretog Hareide fire udskiftninger, og det var måske lidt i overkanten.

- Når man skifter mange spillere ud, så kommer der udfald, og det er ikke nogen kritik af dem, der kommer ind.

I en periode i den gode første halvleg var Danmark en mand i undertal, da Jannik Vestergaard skulle ud for at sys over øjet efter et albuestød.

I den dårlige danske anden halvleg spillede Bosnien til gengæld de sidste 20 minutter med en mand i undertal efter to advarsler til Ognjen Vranjes.

- Fodbold er et mærkeligt spil en gang imellem.

- Vi kontrollerede spillet før pausen - selv da vi var 10 mod 11, da Jannik Vestergaard var ude for at få syet sit øjenbryn, siger Åge Hareide.

På tirsdag runder landsholdet Kirin Cup af i en bronzekamp mod enten Japan eller Bulgarien.

Andreas Christensen var en af skurkene i straffesparkskonkurrencen (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Drama da Danmark røg ud: Smed 2-0-føring over styr

Danmark tabte efter straffesparkskonkurrence (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Danmark floppede mod Bosnien: Højbjerg var helt væk

5 kommentarer
Vis kommentarer