Åge vasker tavlen ren - rebellen starter inde

Andreas Bjelland er tilbage i startopstillingen for første gang siden VM-striden med landstræneren

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

AARHUS (Ekstra Bladet): Han var en bundsolid makker for Simon Kjær, da det danske fodboldlandshold sidste år sikrede VM-billetterne i Dublin.

Men da billetterne til VM skulle uddeles, valgte Åge Hareide at se bort fra Andreas Bjelland, fordi han ikke stolede på, at den rutinerede stopper kunne nå at blive en lårskade kvit i tide.

Den besked faldt i meget dårlig jord hos Bjelland, der af flere omgange langede ud efter Åge Hareide.

Blandt andet lagde han sammen med den ligeledes vragede Nicklas Bendtner en video ud på sociale medier, hvor parret spillede fodtennis for at demonstrere, at de var blevet deres skader kvit, ligesom han medvirkede i et interview med Jyllandsposten, hvor han kaldte landstræneren 'tarvelig'.

- Sommeren skulle bruges på at finde en ny arbejdsgiver, og så bliver det udtalt, at jeg ikke kunne være klar til at spille 16. juni mod Peru. Det er tarveligt at sige, at jeg ikke kunne det, når jeg skal finde mig en ny klub, og jeg skal vise over for andre, at jeg er klar til at spille fodbold, lød det dengang.

Det lignede et endegyldigt farvel til landsholdet, men da Simon Kjær blev skadet før Nations League-kampene mod Wales og Irland, forbarmede Hareide sig og gav rebellen, som i mellemtiden er skiftet til FCK, endnu en chance.

Han sad på bænken i 90 minutter i 2-1 sejren over Wales fredag aften, men mod Irland gør Andreas Bjelland comeback på nationalmandskabet.

FCK'eren afløser Andreas Christensen ved siden af Mathias 'Zanka' Jørgensen i det danske midterforsvar som en af fem ændringer i forhold til kampen i Cardiff.

Også Frederik Rønnow, Peter Ankersen, Jonas Knudsen og Pierre-Emile Højbjerg starter inden i kampen mod Irland, hvor Danmarks skal forsøge at sikre hjemmebane i den kommende Nations League-semifinale

Læs mere om det spegede Nations League-regnskab her: Hovedrystende fakta: Derfor må vi ikke slå Irland 1-0 i aften

Det giver følgende danske startopstilling (4-3-3): Frederik Rønnow - Peter Ankersen, Mathias 'Zanka' Jørgensen, Andreas Bjelland, Jonas Knudsen - Lasse Schöne, Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg -, Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen, Martin Braithewaite

DBU bekræfter efter dødsfald: Et minuts stilhed før landskamp

Trist nyhed inden landskamp: Druknet turist var fodboldfan

Sådan kommer man til EM

Nations League

I alt er der fire EM-billetter på spil. En billet til hvert niveau. Således også Danmarks niveau, der er det næsthøjeste.

Alle hold skal igennem et gruppespil, og vinderne af gruppen kvalificerer sig til playoffs i foråret 2020, hvor der for Danmarks vedkommende er tale om fire hold, der mødes i to semifinaler, inden de to vindere mødes i en finale.

Vinderen kvalificerer sig til EM.

EM-kvalifikationen

Der er 20 EM-billetter på spil. Ingen hold er på forhånd kvalificeret, da en egentlig værtsnation ikke er udpeget, da turneringen foregår i mange lande.

Lodtrækningen finder sted 2. december i Dublin.

De 55 hold bliver placeret i ti grupper: Fem grupper med fem hold og fem grupper med seks hold. Seedningen til dette sker på baggrund af Nations League-resultaterne.

De fire bedste hold i Nations League - vinderne af de fire grupper i League A - er sikret en placering i de små grupper, der har to kvalifikationskampe færre, da deres playoff ligger i juni 2019 - og dermed midt i selve EM-kvalifikationen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind