Åges kanin: Ja, jeg er kommet tættere på VM

Jonas Knudsen føler, at han er kommet tættere på en billet til Rusland. Nicolai Boilesen tør ikke spå om egne chancer

Jonas Knudsen ligner en kommende VM-spiller. Foto: Lars Poulsen
Jonas Knudsen ligner en kommende VM-spiller. Foto: Lars Poulsen

AALBORG (Ekstra Bladet): Der blev formentlig løftet et øjenbryn eller to rundt omkring i Fodbold-danmark, da Åge Hareide havde Jonas Knudsen blandt sine udvalgte til testkampene mod Panama og Chile.

For venstrebacken fra Ipswich, der senest var inde i landsholdsvarmen på et afbud i 2014, er ikke ligefrem et af de varmeste navne blandt rød-hvide fans.

Fast spilletid for Ipswich i The Championship skaber ikke mange overskrifter i Danmark, men mod Chile med de stærke offensive esser fik Knudsen chancen fra start.

Og esbjergenseren greb chancen med begge hænder.

Så mens Riza Durmisi fra bænken kunne se sin VM-billet smuldre, spillede Jonas Knudsen sig frem i køen til flyet til Rusland med en præstation, der i Ekstra Bladet belønnes med et flot femtal.

Jonas Knudsen tør da også godt selv sige, at han formentlig har spillet sig tættere på slutrunde-fodbold.

- Ja, det vil jeg sige. Det gjorde jeg. Også, fordi jeg fik chancen fra start. Han må have set noget, han ville se nærmere på. Jeg er tilfreds med det indtryk, jeg har efterladt. Men der er stadig meget at gøre, for vi ved alle sammen, hvor hurtigt tingene kan ændre sig, siger en meget glad Jonas Knudsen efter sin første landskamp fra start.

- Det var perfekt for mig at få denne kamp. Også sådan, som jeg spiller. Jeg er en defensiv back, som gerne vil med frem. Men som back er det defensive det vigtigste, og det blev vi testet mere på, end vi gjorde mod Panama, siger han.

- Jeg gik ind til kampen for at gøre det simple, og når man så vinder et par dueller og kommer ind i kampen, så kan man bygge på derfra. Og jeg må sige, at det gik ok. Det var fantastisk at prøve at spille mod den slags spillere.

Jonas Knudsen har ventet længe på en ny chance i rødt og hvidt, og han lægger ikke skjul på, at det er en lettelse, at han tilsyneladende greb den.

-  Selvfølgelig er jeg glad. Jeg har jo også læst, at der var nogen, der skulle til en form for eksamen. Men man er ikke bedre end sin sidste kamp, og der venter et arbejde både lørdag og mandag, hvor der er kampe i Championship, forklarer Jonas Knudsen, der trods alt ikke er helt benovet over sin præstation mod Alexis Sanchis og de andre chilenske stjerner.

- Jeg prøvede at gribe chancen. Det er selvfølgelig ikke en almindelig kamp, og selvfølgelig var der kriller i maven, men jeg synes, det gik ok, siger han og slår fast.

- Man skal huske, at jeg nok er med her, fordi jeg er god nok. Så Åge har nok set mig spille, inden han udtog mig.

 

Mens Jonas Knudsen godt tør sige, at han har spillet sig længere ind i varmen hos Åge Hareide, er Nicolai Boilesen mere forsigtig.

Efter indhoppet mod Panama blev det ellers til fuld spilletid i midterforsvaret mod Chile, og da han også kan dække venstreback, står han på papiret med gode kort på hånden.

Men han vil ikke selv spå om sin VM-chance.

-  Det ved jeg ikke. Det må du spørge Åge om. Det er jo desværre ikke mig, der udtager holdet, men jeg synes, at jeg gjorde, hvad jeg kunne, siger han.

Han fremhæver, at det mest var de defensive kvaliteter, han fik lov at vise mod Chile.

- Samarbejdet mellem Simon (Kjær, red.) og mig bliver bedre og bedre, som kampen skrider frem, men det er ikke en af de kampe, hvor vi er særligt meget på bolden i det opbyggende spil, fordi de presser meget højt, lyder det fra FCK’eren, der ligesom resten af VM-emnerne må vente til 14. maj med at få svar på, om den står på verdensmesterskabet i fodbold eller sommerferie.

Danmark er VM-klar: Udbygger stærk stime

Tre helt i top – Bendtner floppede