Advarer danskerne: Massiv EM-svindel!

Billetter til Danmarks EM-kampe til sommer sælges i sortbørshandel for op mod 18 gange den officielle pris

DBU's formand var noget bekymret for billetsituationen, da det stod klart, at Danmark havde kvalificeret sig til EM. Video: Discovery Networks Danmark.

Der er rift om billetterne til Danmarks tre gruppekampe ved EM i fodbold næste sommer, som alle skal spilles i Parken. Det har fået gang i den helt store sortbørshandel.

Således skriver Politiken, at der sælges billetter til op mod 18 gange den officielle pris.

Officielt koster billetter til Danmarks kampe ved EM mellem 375 og knap 1400 kroner, men Jeremy Salomon, som Politiken omtaler som "den danske netværkskonge" sælger billetterne for mellem 6725 og 9350 kroner.

Hos billetfirmaet Viagogo sælges billetterne for mellem 2000 og 5500.

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) advarer kraftigt mod at købe de billetter.

- Hvis man køber billetter, der ikke enten er købt direkte hos Uefa eller er forsynet med en særlig kode fra for eksempel DBU, risikerer man at stå med ubrugelige billetter til sommerens vigtige kampe, siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.

- For alle videresalg af billetter fra tredjeparter gælder samme advarsel: At det er urimelige overpriser, og at der er risiko for falske billetter eller billetter, som fansene ikke kan bruge, fortsætter han.

Snu billethajer forsøger at udnytte danskernes ønske om at se Christian Eriksen og co. ved sommerens EM-kampe i København. Foto: Liselotte Sabroe
Snu billethajer forsøger at udnytte danskernes ønske om at se Christian Eriksen og co. ved sommerens EM-kampe i København. Foto: Liselotte Sabroe
 

Han siger, at DBU sammen med Uefa vil undersøge tingene nærmere og på det grundlag vurdere, om det er relevant at melde noget til politiet.

Da det i Danmark er ulovligt at sælge billetter til overpris, er forbrugerombudsmanden gået ind i sagen om Viagogo, der i mange år har været kritiseret for at agere som billethaj.

Mere kompleks kan sagen være med Jeremy Salomon. Han hævder over for Politiken, at billetterne stammer fra en partner i Sverige, hvor det er tilladt at videresælge adgangstegn til overpris.

Danmark indleder EM 13. juni mod Finland og møder Belgien og Rusland henholdsvis 18. og 22. juni.

Helt som ventet vanker der bøde til DBU, fordi en tilskuer løb på banen i kampen mod Gibraltar. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold UEFA straffer DBU for tilskuerballade

Jan Bech Andersen er storauktionær i Brøndby. Foto: Philip Davali Landsholdsfodbold Jan Bech i Laudrup-brøler

Landsholdsfodbold Korruptions-sag åbnet mod VM-værterne Qatar

17 kommentarer
Vis kommentarer