Annonce:
Annonce:

Ærlig Zohore: Jeg var ikke god i FCK

Dansk succes betyder mere end personlig succes for Kenneth Zohore ved U21 EM

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

KRAKOW (Ekstra Bladet): Det virker som om Kenneth Zohore har været med i dansk topfodbold i en evighed. Alligevel er han ikke ældre end, at han indgår i den U21-trup som skal forsøge at slå sig ud af en gyserpulje med Italien, Tyskland og Tjekket ved EM.

Han er den yngste spiller nogen sinde i Superligaen. Han spillede mod Barcelona og bankede et brag af et mål ind mod Lyngby inden han fyldte 17 år.

Men talentet gik i stå, og Kenneth Zohore har vel længe været anset som den sandsynlige arvtager til Nicklas Bendtners rolle som strandet og udforløst.

- Jeg er jo blevet ældre end den unge knægt, der fik debut som 16-årig. Men når jeg tænker på de kampe jeg fik i FC København, så var det jo ikke fordi jeg spillede godt.

- Jeg scorede et flot mål mod Lyngby, ja, men bortset fra det var der ikke meget mere i det i forhold til, hvad jeg ved, at jeg kunne have gjort.

Annonce:

- Derfor er jeg rigtig glad for, at jeg sidder her og stadig er så ung, at jeg stadig har masser af år foran mig til at udnytte det jeg har lært nu. Hellere nu, end aldrig. (fortsættes under foto...)

Artiklen fortsætter under billederne

Kenneth Zohore indrømmer, at han ikke var god i FCK. Foto: Jens Dresling
Kenneth Zohore indrømmer, at han ikke var god i FCK. Foto: Jens Dresling

Svenske mestre jagter FCK-profil  

Tidligere FCK'er træner med danskerklub

Første gang i 18 år: FCK uden nummer 10 og 11

Her er prisskiltet: FCK kræver kassen for 'Zanka'

Kenneth Zohore har holdt lidt ferie efter sæsonafslutningen i England og bliver derfor skånet i perioder før EM. Foto: Lars Poulsen
Kenneth Zohore har holdt lidt ferie efter sæsonafslutningen i England og bliver derfor skånet i perioder før EM. Foto: Lars Poulsen

Kenneth Zohore står midt i karrierens gennembrud - i Cardiff. Foto: Lars Poulsen
Kenneth Zohore står midt i karrierens gennembrud - i Cardiff. Foto: Lars Poulsen
 

- Jeg føler, at det skal være nu. Der er jo mange, der tror, at jeg er for gammel til det her U21-landshold, fordi jeg har været her så lang tid. Og det er jo også et udtryk for at jeg har rykket mig, men ikke så meget som folk vel troede jeg ville, siger Kenneth Zohore til Ekstra Bladet.

Han sidder afslappet i sofaen på det luksuriøse Double Tree-hotel i Krakows østlige udkant.

Annonce:

Formiddagens første træningspas med U21-landsholdet er vel overstået, og efter frokost virker Kenneth Zohore både velovervejet og afslappet, da han forsøger at sætte ord på, hvorfor han netop nu ser ud til at indfri det potentiale, som alle dage har været åbenlyst.

Seks klubber siden debuten i 2010 fortæller imidlertid også en historie om en rodløs sjæl, der har haft svært ved at leve op til forventningerne. I Cardiff har Kenneth Zohore imidlertid fundet ro. Og det seneste halve år har været en kæmpesucces med 12 træffere siden slutningen af december.

- Jeg var egentlig på vej til Belgien på en lejeaftale, som min agent havde ordnet for mig. På det tidspunkt havde jeg slet ikke spillet under Neil Warnock. Vi mødte Wolverhampton og kom bagud 1-0 i en ret dårlig kamp.

- Han kommer hen til mig i pausen og siger: ’Nu får du chancen. Giv alt hva’ du kan.’ – og det gjorde jeg så, smiler Kenneth Zohore stille.

Kenneth Zohore har også været forbi Brøndby. Foto: Lars Poulsen
Kenneth Zohore har også været forbi Brøndby. Foto: Lars Poulsen

Tre dage før EM-premiere: Brøndby-spiller humper fra banen

Annonce:

- En træner vil altid tage æren, når en spiller gør det godt. Men Neil Warnock har hjulpet mig meget, og han har lært mig, at talent alene ikke sender mig op i skyerne. Det kræver, at jeg arbejder hårdt. Og gør man det, så kommer det af sig selv… og det har han haft ret i.

- Jeg har lært at arbejde hårdt og komme mere rundt på banen, og det betyder at hvor jeg tidligere måske fik en enkelt chance, så kommer jeg nu frem til tre og fire kæmpechancer. Mit løbepensum er øget markant og det har betydet meget, at jeg spillere i en hård liga, hvor det simpelthen er nødvendigt at yde en indsats. Den første kamp jeg spillede fra start, der havde jeg krampe efter en time, fortæller han og tænker tilbage.

- Det har været både godt og ondt med alle de forventninger, der har været til mig. Det har altid været mig der blev kigget på. Hvis jeg gjorde det godt, så var det mig der blev snakket om. Det har jeg jo godt kunne mærke, men jeg er blevet klogere og ældre nu, og jeg har lært at Neil Warnock, at det ikke er nok at være god, der skal også arbejdes for det.

Kenneth Zohore med succes i Cardiff. Foto: All Over
Kenneth Zohore med succes i Cardiff. Foto: All Over

CV’s køb og salg siden sommeren 2011

Annonce:

Fodboldtalenterne fra 90'erne: Flop og hits

- Der var en kamp efter mødet mod Wolverhampton, hvor jeg kun tænkte på, at jeg ville arbejde hårdt. Det handlede ikke om at score mål… bare arbejde hårdt og ikke tænke på så meget andet. Og når jeg arbejder hårdt, så kører alt andet bare. Jeg kommer på bolden, kommer i gode positioner, kommer ind foran mål, får chancer. Pludselig kører alt bare, siger han og har dette budskab til de fans som aldrig har lagt skjul på at de havde forventninger.

Annonce:

- Jeg har stadig tænkt mig at leve op til alle de forventninger folk har haft til mig. For al den tro andre folk har haft på mig, har jeg jo også selv haft. Jeg skal nok blive en rigtig stor angriber, men fordi jeg har været med så længe, så glemmer jeg selv ind i mellem, at jeg stadig er ung. Jeg har masser af tid endnu. Jeg stresser ikke, fastslår han og udstiller sin nyvundne modenhed således.

- For mig er det her EM ikke et udstillingsvindue, som jeg ellers normalt ville have set det. For mig handler det om at gøre det så godt som muligt med landsholdet, og så betyder det ikke noget for mig om der kommer alle mulige scouts. Jeg er glad for hvor jeg er og har ikke brug for, at der kommer en ny klub, siger han.

EM starter på fredag. Danmark møder Italien i første kamp, der spilles søndag.

Dansk målmaskine bliver belønnet for succes

Pris-chok! Superliga-flop koster 170 millioner

Holdt brandtale på lokummet: Nu er 'dansk skandale' hans hemmelige våben

Tre dage før EM-premiere: Brøndby-spiller humper fra banen

U21-landstræner godkender EM-eksperimenter i generalprøve

FC Midtjylland-duo sikrer U21-sejr i EM-generalprøve

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: