Afslører særlig årsag: Derfor betød straffespark så meget for Bendtner

Målet til 5-1 i Dublin har en særlig betydning for Rosenborg-topscoreren

DUBLIN (Ekstra Bladet): Det var lige før, det var en lille smule morsomt, da den nyligt indskiftede Nicklas Bendtner fik lov at sætte punktum for den danske opvisning i Dublin med straffesparks-scoringen til 5-1 kort før tid.

Christian Eriksen sparkede Danmark til VM. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 15. nov. 2017 - kl. 01:11 Bjørnekram fra Schmeichel: Tak, Christian!

Kampen var for længst afgjort, og både tilskuere og medspillere ønskede, at dagens - og hele kvalifikationens - mand i skysovs, Christian Eriksen, scorede sit mål nummer fire på det tilkendte straffespark, da Bendtner efter flere forsøg fik tigget sig til at sparke.

Til sidst fik han lov, og så kunne han fejre sit første mål i rødt og hvidt, siden hattricket i træningskampen mod USA helt tilbage i marts 2015.

- Det krævede lidt overtalelse, men Christian havde allerede lavet sit hattrick, og nok spillet sin bedste landskamp. Hvis han kun havde scoret to, havde jeg ikke spurgt, for han fortjente at få sit hattrick, fortæller den glade målscorer.

- Jeg spurgte et par gange, men det er nok også fordi, de andre sagde, ’spark den selv’, spark den selv’, griner Bendtner, som afviser, at tiggeriet øgede presset om at score.

- Jeg har scoret på de første syv. Det ville være mærkeligt, hvis jeg ikke også scorede nummer otte, lyder det selvsikkert fra angriberen, der i det mere seriøse hjørne indrømmer, at der var en grund til, at han så inderligt ønskede at komme på tavlen.

- Jeg satte mig selv tre mål inden sæsonen, og der var et, der manglede at blive indfriet, og det var det her, forklarer angriberen, der indrømmer, at året i norsk fodbold er endt med at blive et af karrierens allerbedste.

- Det har folk været hurtige til at sige. Hvis du spørger mig – både sportsligt og personligt – så er svaret nok ja. Der foregår så mange ting udenfor kridtstregerne, som folk ikke kender. Ting, der har gjort, at det nok har været en af mine vigtigste sæsoner. Både som fodboldspiller og som menneske.

Og året endte altså også på at byde på en VM-billet oven i norsk mesterskab og topscorertitel.

- Vi har været gennem en lang kvalifikation, og vi har sat os selv i en fantastisk situation. Vi fortjener at være med. Det hold, vi har, fortjener at være med. Det er et homogent hold. Åge har skabt en fantastisk kultur både på og udenfor fodboldbanen. Vi rykker os hele tiden i den rigtige retning, vurderer Nicklas Bendtner, der altså kan se tilbage på et 2017, hvor alle punkter på ønskelisten blev opfyldt.

Livescore-app konkurrence

Interaktivt element

Christian Eriksen var for vanvittig. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 14. nov. 2017 - kl. 22:42 To Russia with love: Eriksen, du er for sindssyg!

Landsholdsfodbold - 14. nov. 2017 - kl. 22:34 Kong Christian sendte Danmark til VM

De danske roligans kan trygt rejse til VM i Rusland, fortæller ekspert. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Sport og Spil Sådan får du billet til VM i Rusland

1 af 10 
2 af 10 
3 af 10 
4 af 10 
5 af 10 
6 af 10 
7 af 10 
8 af 10 
9 af 10 
10 af 10 Nicklas Bendtner har scoret til 1-5 på straffespark. Det betød noget særligt for den danske angriber. Foto: Lars Poulsen
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen