Afsløring: DBU vrager Bonde som talentchef

Ansættelsen af Flemming Berg som talentudviklingschef er DBUs endelige opgør med Morten Olsen-klanen

Peter Bonde (tv) blev craget som kandidat til jobbet som DBUs talentudviklingschef. Det ligner et klart opgør med Morten Olsen-klanen fra DBUs nye ledelse. (Foto: Lars Poulsen)
Peter Bonde (tv) blev craget som kandidat til jobbet som DBUs talentudviklingschef. Det ligner et klart opgør med Morten Olsen-klanen fra DBUs nye ledelse. (Foto: Lars Poulsen)

Der blæser nye vinde i DBUs betonbunker på DBU Alle i Brøndby.

De vinde blæser ikke i retning mod Morten Olsen og det folk, han har omkring sig.

Seneste eksempel er ansættelsen af ny talentudviklingschef i DBU.

En af tre til samtale
Peter Bonde var ifølge Ekstra Bladets oplysninger en af tre kandidater, der var til samtale. Men han fik som bekendt ikke jobbet.

DBUs fungerende elitechef Peter Rudbæk og direktør Claus Bretton-Meyer valgte Flemming Berg til jobbet som talentudviklingschef. DBUs HR-chef Anette Andersen deltog også i samtalerne med de potentielle kandidater.

En ansættelse, der samtidig signalerer et endeligt opgør med Morten Olsen-klanen.

Som det fremgik af Ekstra Bladet i sidste uge har DBU kørt landstræner Morten Olsen fuldstændig ud på et sidespor. Landstræneren har slet ikke haft nogen som helst indflydelse på ansættelsen af hverken elitechef eller talentudviklingschef. Morten Olsen er ikke engang blevet hørt i hele ansættelsesproceduren af de to chefstillinger i DBU.

Se også: Nu rykker det: Agger går til forhandlingsbordet  

Peter Bonde, var du kandidat til jobbet som talentudviklingschef i DBU?

- Ja, jeg havde søgt jobbet, men de har jo desværre valgt en anden. Det er ærgerligt, fordi jeg gerne ville have jobbet, siger Peter Bonde til Ekstra Bladet.

Hvad siger du til, at Flemming Berg er valgt som talentudviklingschef?

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Peter Bonde.

Peter Bonde fortsætter nu - frem til kontraktudløb næste sommer - som assisterende landstræner for Morten Olsen.

- Vi har mange vigtige kampe. Det fokuserer vi kræfterne på, siger Peter Bonde.

Taler kun om den nye talentchef
Hos DBU vil man man ikke forholde sig til, hvorfor Peter Bonde blev vraget som talentchef.

- Der er et fortrolighedsforhold i forhold til en ansættelse. og det respekterer vi. Derfor har vi ingen kommentarer til, hvem der ikke har fået jobbet, siger kommunikationschef Jakob Høyer.

Se også: Ny DBU-boss bag flopkøb

DBUs direktør Claus Bretton-Meyer vil til gengæld gerne tale varmt for den nye talentudviklingschef.

- Jobbet som talentudviklingschef omfatter både at arbejde med ’den røde tråd’ og at systematisere DBU's scouting og talentidentifikation. Flemming Berg har som mangeårig chefscout stor indsigt i talentidentifikation og kender efter mange år som chefscout i Brøndby og FC Nordsjælland også landsholdenes spillestil. Samtidig har hans syv år som international seniorscout i Chelsea været talentarbejde på øverste hylde, siger Claus Bretton-Meyer og uddyber:

Har set 1500 fodboldkampe
- Flemming har set mere end 1.500 kampe på talent- og seniorniveau de seneste ti år. Det har givet ham et kæmpe netværk og et internationalt syn på talentarbejdet. Det forventer vi giver impulser og inspiration til det ekstremt vigtige samarbejde, som vi har med vores talentklubber.

- Samtidig har han som den eneste dansker licens som Academy Manager i det engelske fodboldforbund. Dermed medbringer han en international fodboldleder-uddannelse på top niveau. En uddannelse som DBU kommer til at nyde godt af, mener Claus Bretton-Meyer.

Flemming Berg har tidligere arbejdet for Chelsea, FC Nordsjælland og kommer fra en stilling som chefscout i Brøndby. Han tiltræder i DBU 1. juli.

Se også: DBU 'stjæler' ny chef i Brøndby

Peter Rudbæk ønsker ikke at kommentere sagen.

31 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere