Afsløring: Endnu en landstræner forlader DBU

Bent ’Turbo’ Christensen skal tilbage til Brøndby, hvor han bliver en del af klubbens Masterclass projekt

Bent 'Turbo' Christensen (t.v) var assistent for Auri Skarbalius. Siden blev han U19-landstræner, men nu vender hjem hjem til Brøndby igen for at blive en del af Brøndbys Masterclass projekt. (Foto: Lars Poulsen)
Bent 'Turbo' Christensen (t.v) var assistent for Auri Skarbalius. Siden blev han U19-landstræner, men nu vender hjem hjem til Brøndby igen for at blive en del af Brøndbys Masterclass projekt. (Foto: Lars Poulsen)

Svingdøren står på vid gab i DBU. Først tog Morten Olsen konsekvensen af den manglende EM-kvalifikation og stoppede i utide. Det rev assisterende landstræner Peter Bonde med i faldet ét halvt år, før deres kontrakter udløb. 

Siden fik Jan Michaelsen besked på, at han ikke er fremtidens løsning på posten som U17-landstræner. Han stopper til sommer.

Og nu stopper endnu en landstræner på posten.  

Ekstra Bladet kan afsløre, at U19-landstræner Bent ’Turbo’ Christensen snarest stopper i jobbet. Derved nåede han lidt over tre år i landstrænerstolen.

Årsagen til, at U19-landstræneren forlader jobbet, ligger ifølge Ekstra Bladets oplysninger i, at han blev opfordret til at søge jobbet som Åge Hareides kommende assistenttræner, men altså blev fravalgt til fordel for Jon Dahl Tomasson.

Hjem til Brøndby
Bent ’Turbo’ Christensen kommer imidlertid ikke til at gå arbejdsløs. Han vender tilbage til sin gamle klub – Brøndby, hvor han får en rolle i forbindelse med klubbens talentprojekt Masterclass. Her skal han sammen med klublegenden Kim Vilfort stå for det overordnede ansvar for Masterclass, der skal skaffe flere egenproducerede talenter i klubbens superligatrup.

Bent ’Turbo’ Christensen har det meste af sin trænerkarriere været i Brøndby. Han startede i Værløse, men kom til Brøndby i 2005, hvor han frem til 2011 var cheftræner for klubbens U19-mandskab. Siden var han også sideløbende et enkelt år – 2010-2011 – angrebstræner i klubben.

Fra 2011 til 2013 avancerede han til assistenttræner i Brøndby, inden han i sommeren 2013 skiftede til DBU som U19-landstræner. Det skete i øvrigt samtidig med, at Thomas Frank blev udnævnt som klubbens nye cheftræner.

Bent 'Turbo' Christensen sad mandag formiddag i et møde, men vil gerne udtale sig senere på dagen.

I Brøndby har man ikke ønsket at kommentere sagen.