Afsløring: Her må DBU bøje sig

Spillerne får held med at sikre sig kollektive aftaler - DBU dropper kravet om individuelle aftaler med landsholdsspillerne

DBU skal i dag til forhandlingsbordet. Det meddelte blandt andre kommunikationschef Jakob Høyer tirsdag. (Foto: Lars Poulsen)

DBU går ind til dagens forhandlinger med Spillerforeningen som den forsmåede part.

Claus Bretton-Meyer & Co. er bagud på point. DBU må opgive planen om individuelle aftaler med hver enkelt landsholdsspiller.

Efter hvad Ekstra Bladet erfarer, har DBU samtidig accepteret to væsentlige forhold, før forhandlingerne med Spillerforeningen kunne genoptages.

Udgangspunktet for forhandlingerne er en kollektiv aftale med Spillerforeningen. Det er fuldstændig slut med at diskutere individuelle aftaler med Spillerforeningen.

Se også: Arnesen i kras kritik: DBU brænder straffespark

Samtidig har DBU accepteret, at landsholdsspillernes rettigheder ligger hos Spillerforeningen. Det betyder rent praktisk, at Spillerforeningen reelt bestemmer, hvad spillerne skal stå til rådighed til.

DBUs direktør Claus Bretton-Meyer har tidligere stået på mål for de beslutninger, unionen skal føre ud i livet. Det var ham, der 18. februar forklarede, hvorfor det var nødvendigt, at landsholdsspillerne skal gå 17 procent ned i løn.

Men nu er direktøren krøbet i et musehul.

Claus Bretton-Meyer har kravet dybe grøfter til spillerne og Morten Olsen. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 3. mar. 2015 - kl. 20:44 Fortjente lussinger til DBU!

Da DBU tirsdag meldte ud, at parterne nu skal til forhandlingsbordet, var det kommunikationschef Jakob Høyer, der var skubbet frem i frontlinjen.

- Vi går ind til forhandlingerne med udgangspunkt for at få en billigere aftale for DBU. Vores økonomi er presset og vi ønsker en anden aftale, forklarer Jakob Høyer og uddyber:

Se også: DBU udviser manglende respekt

- Når vi nu skal forhandle betyder det samtidig, at begge parter må gå på kompromis, så vi kan nå frem til en aftale. Vi har en deadline 17. marts, hvor vi tror og håber, at en aftale vil være forhandlet på plads, siger Jakob Høyer.

17. marts er datoen, hvor Morten Olsen skal udtage sin landsholdstrup til kampene mod USA og Frankrig.

DBU og Spillerforeningen mødes i dag til de første forhandlinger om en ny aftale for landsholdet. parterne har aftalt en længere møderække over de kommende uger.

Se også: 13 rigtige om fodboldkonflikten

25 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere