Annonce:
Annonce:

Afsløring: Landsholdsspillere i voldgiftssag mod DBU

På vegne af landsholdsspillerne har Spillerforeningen anlagt en voldgiftssag om manglende betaling af forsikringspenge og andel i kommercielle rettigheder til 2,3 mio. kr. – sagen ventes afgjort sidst på året af DIFs appeludvalg - DBU bekræfter uenigheden

Christian Eriksen og landsholdskollegerne på A- samt U21 og kvindelandsholdet mener,a t de har 2,3 mio. kr. til gode hos DBU. Nu mødes parterne i voldgiftsretten til efteråret.
Christian Eriksen og landsholdskollegerne på A- samt U21 og kvindelandsholdet mener,a t de har 2,3 mio. kr. til gode hos DBU. Nu mødes parterne i voldgiftsretten til efteråret.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

DBUs direktør Claus Bretton-Meyer var rasende stolt og smilede bredt.

Det samme gjorde Spillerforeningens direktør, Mads Øland, da parterne 21. marts sidste år sad ved højbord i Parken og offentliggjorde den nye landsholdsaftale efter lange og besværlige forhandlinger.

Men nu er smilet i sandhed stivnet. For parterne er uenige om, hvad der er aftalt. Derfor skal de nu mødes i voldgiftsretten.

I næste måned skal U23-landsholdet forsvare de danske farver ved OL i Brasilien og om under to måneder sætter Danmark kursen mod VM i Rusland med kampen mod Armenien i Parken. Samtidig er kvindelandsholdet på vej mod EM i Holland næste sommer.

Annonce:

Strides om 2,3 mio. kr.
Men udfordringerne i Brasilien, den lange rejse mod VM i Rusland og kursen mod EM-slutrunden for kvinderne i Holland kommer til at ske sideløbende med, at Lucas Andersen, Yussuf Poulsen, Christian Eriksen, Simon Kjær, Nadia Nadim, Pernille Harder og resten af landsholdsprofilerne ligger i alvorlig krig med DBU.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at Spillerforeningen på vegne af landsholdsspillerne på A-landsholdet U21-landsholdet (plus OL-landsholdet) og kvindelandsholdet har anlagt en voldgiftssag mod DBU ved DIF – idrættens højeste appelinstans.

- Ja, vi kan bekræfte, der er en sag mellem Spillerforeningen og DBU. Det drejer sig om, at DBU mangler at betale 2,3 mio. kr. til Spillerforeningen i forbindelse med forsikringer og sponsoraftaler. Vi har i længere tid været i dialog om en løsning med DBU, men det er desværre ikke lykkes. Derfor må vi have en afgørelse i voldgiftsretten, siger Spillerforeningens formand, Jeppe Curth, til Ekstra Bladet.

Han uddyber:

Annonce:

- For os at se, er det ganske udramatisk. Vi forholder os bare til det, der står i aftalerne med DBU. Hvis en part ikke ønsker at opfylde en del af aftalen, må man jo gå til en uvildig instans, der kan hjælpe med at få en løsning på plads.  Når man indgår en aftale, må begge parter jo opfylde, det der er aftalt, sådan fungerer det jo alle steder i erhvervslivet. Man bliver nødt til at leve op til det, man er blevet enige om, det er jo ret basalt, pointerer Jeppe Curth.

Uenighed om forsikringer og sponsorbetalinger
Striden mellem parterne handler om manglende betaling til forsikring af landsholdsspillerne på de tre hold samt betaling fra sponsorerne, når landsholdsspillerne deltager i kommercielle aktiviteter.

Tidligere har DBU selv stået for at forsikre spillerne, men den del blev ændret i forbindelse med den nye landsholdsaftale.

Da Spillerforeningen og DBU 20. marts sidste år underskrev en ny landsholdsaftale, blev parterne enige om, at Spillerforeningen i fremtiden står for forsikringsdelen. DBU skal i stedet betale til Spillerforeningen for, at landsholdsspillerne er dækket, når de optræder i rødt og hvidt.

DBU skal afregne et aftalt beløb pr. dag landsholdsspillerne er udtaget. Beløbet er størst for dem, der spiller på A-landsholdet og væsentligt mindre for spillerne på U21- og kvindelandsholdet.

Annonce:

- Spillerforeningen har lagt ud for forsikringerne, så alle spillere har været og er fuldt dækket, understreger Jeppe Curth.

I kravet mod DBU er forsikringsdelen den største post på 1,7 mio. kr. Det resterende beløb i omegnen af 600.000 kr. handler om manglende betaling for sponsoraktiviteter og bonus til kvinderne.

I aftalen, som DBU og Spillerforeningen indgik i marts sidste år, blev det aftalt, at Spillerforeningen på spillernes vegne skal have 25 procent af sponsorindtægterne.

Kvindelandsholdet har et krav på 250.000 kr. I aftalen, som begge parter har underskrevet, står der den er gældende fra 1. juli 2014 og frem til 30. juni 2017. Men DBU vil først betale til kvindelandsholdets spillerpulje fra januar 2015, hvor herreaftalen stod til udløb.

Annonce:

Aftaler skal overholdes
- Spillerforeningen og DBU har arbejdet godt og tæt sammen i over 20 år. Og det har langt hen ad vejen altid været et godt og konstruktivt samarbejde om landsholdene, hvilket vi også er sikre på vil fortsætte, men nu er der desværre et bump på vejen, som vi må finde en løsning på med rettens hjælp.

- Vi ser frem til, at vi får en afgørelse på den her sag, så vi kan komme videre og fortsætte samarbejdet omkring landsholdene. Som fodboldspiller og selvstændig erhvervsdrivende har jeg set og været en del af et hav af kontrakter og aftaler, og det er jo en ret grundlæggende præmis, at man overholder det, der står i aftalen, fastslår Jeppe Curth overfor Ekstra Bladet.

Sagen skal behandles i DIFs appeludvalg i løbet af september og oktober. Siden ventes der at falde en afgørelse i sagen senere på efteråret.

                         - - - - - - -

DBU: Vi er uenige

Hos Dansk Boldspil-Union er man meget formel, når det handler om stridighederne med landsholdsspillerne om den aftale, der blev indgået i marts sidste år.

Hverken direktør Claus Bretton-Meyer eller formand Jesper Møller, der var medunderskrivere af landsholdsaftalen sidste år i marts, har ønsket at udtale sig.

Annonce:

Det er til gengæld kommunikationschef Jakob Høyer, der udtaler sig på vegne af DBU. Han ønsker ikke at gå ind i en længere dialog om stridighederne med Spillerforeningen om landsholdsaftalen.

- Men jeg vil godt bekræfte, at vi er uenige om fortolkningen af landsholds-aftalen. Derfor er vi blevet enige om at få løst det i en voldgiftssag i Danmarks Idræts-Forbunds højeste appel instans, siger Jakob Høyer.

Afsløring: Million-konflikt mellem DBU og landsholdsspillerne

Så er der fodbold-fred: Her er den nye aftale

Spillerforeningen: Spillere og DBU skal stadig forsones

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: