Afsløring: Million-konflikt mellem DBU og landsholdsspillerne

Landsholdsspillerne har ikke modtaget alle pengene, som de mener at have til gode, når de stiller op i kommercielle sammenhænge for DBU – det handler angiveligt om 1,5 mio. kr.

Christian Eriksen og holdkammeraterne på landsholdet er tilsyneladende på vej ind i en ny konflikt med DBU. (Foto: Lars Poulsen)
Christian Eriksen og holdkammeraterne på landsholdet er tilsyneladende på vej ind i en ny konflikt med DBU. (Foto: Lars Poulsen)

En ny konflikt er under opsejling mellem DBU og de danske landsholdsspillere i fodbold.

Spørgsmålet er, om DBU har afregnet alt, hvad der indgår i aftalen mellem unionen og landsholdsspillerne, når det handler om betaling for de kommercielle rettigheder for landsholdsspillerne.

DBU skal på årsbasis betale et samlet beløb til landsholdsspillerne i omegnen af fire millioner kroner til den såkaldte landsholdspulje, hvor spillerne får andele udbetalt i forhold til, hvor mange kampe de spiller på årsbasis.

Den udbetaling finder under normale omstændigheder sted ved årsskiftet. Men det er ikke sket i forbindelse med årsskiftet 2015/16.

Mangler 1,5 mio. kr.
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Spillerforeningen på vegne af landsholdspillerne godt nok modtaget et beløb i omegnen 2,5 mio. kr. for de kommercielle rettigheder, når landsholdsspillerne har stillet op for DBU i forbindelse med sponsorarrangementer og lignende.

Men der er tilsyneladende ikke tilfredshed i Spillerforeningen og blandt landsholdsspillerne med, at DBU ikke har afregnet, hvad parterne åbenbart har aftalt.

Nu er der tilsyneladende opstået en tvist mellem Spillerforeningen og DBU om udbetaling af restbeløbet. Spillerforeningen mener, at den på vegne af landsholdsspillerne har 1,5 mio. kr. til gode. Omvendt mener DBU tilsyneladende, at fodboldunionen har afregnet, hvad den skulle.

Ifølge Ekstra Bladets oplysningen foregår afregningen mellem DBU og Spillerforeningen for landsholdets kommercielle rettigheder normalt altid omkring årsskiftet.

Både DBU og Spillerforeningen har tilsyneladende en interesse i at løse problemet internt for ikke at skabe uro op til forårets to første landskampe mod Island næste torsdag og Skotland tirsdag den 29. marts.

Se også: Braithwaite scorer i sjælden Toulouse-sejr

Tavshed fra hovedpersonerne
Ekstra Bladet er i hvert fald blevet mødt af total tavshed fra de to parter.

DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, ønsker ikke at kommentere en historie, hvor der ikke optræder kilder.

- Jeg kan ikke genkende det billede, I tegner. I øvrigt ønsker jeg ikke at kommentere, hvad der måtte være af løbende drøftelser mellem DBU og Spillerforeningen, siger Jakob Høyer.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, er lige så kortfattet.

- Jeg har ingen kommentarer til dine oplysninger, siger Mads Øland.

Se også: Frustreret Eriksen ærgrer sig over pointtab

63 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere