Afsløring: Olsen frosset ud

Ekstra Bladet kan afsløre, at landstræner Morten Olsen slet ikke er blevet hørt i ansættelsen af elitechef og talentudviklingschef

Morten Olsen er ikke bliver inddraget i ansættelsesprocedurenomkring elite-  og talentudviklingschefens ansættelser. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen er ikke bliver inddraget i ansættelsesprocedurenomkring elite- og talentudviklingschefens ansættelser. (Foto: Lars Poulsen)

En del af noget større, hedder DBU's højtprofilerede slogan, som unionen indførte sidste sommer.

Et slogan, der står på trøjerne af landsholdsspillerne, når de spiller landskampe. Landstræner Morten Olsen burde også være en del af noget større.

Men han burde måske have en trøje med påskriften: En del af ingenting.

Først begik DBU en såkaldt ' administrativ fejl', hvor de ' glemte' at invitere ham til Dansk Fodbold Award i fredags. Siden har de stille og roligt kørt ham ud på et sidespor.

Se også: Efter DBU's pinlige Olsen-bommert: Lallende amatører!

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at Morten Olsen slet ikke har haft noget som helst at gøre med ansættelsen af hverken den nyudnævnte elitechef Kim Hallberg eller den talentudviklingschef, som bliver offentliggjort i den kommende uge.

- Jeg er ikke blevet informeret og slet ikke blevet spurgt, siger landstræner Morten Olsen til Ekstra Bladet på spørgsmålet, om han har været inddraget i ansættelsesproceduren til de to fremtrædende stillinger i DBU.

Det ville ellers være naturligt at inddrage Morten Olsen i ansættelsesproceduren.

Han skal som landstræner - i hvert fald frem til sommeren 2016 - have et tæt og indgående samarbejde med både elitechefen og talentudviklingschefen. Men DBU har valgt fuldstændig at gå uden om Morten Olsen i hele ansættelsesproceduren.

De har heller ikke informeret ham om, hvem der var i spil til jobbet.

Da Morten Olsen tilbage i 2005 forlængede sin kontrakt, var en del af aftalen, at han skulle sætte sit præg på den fremtidige talentudvikling.

Direktør i DBU Claus Bretton-Meyer har på lidt over et år allerede samlet en række møgsager sammen (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Bretton-Meyers mange møgsager

Se også: Tvinger spillerne ned i løn - men afviser at gøre det samme

Han satte et afgørende fingeraftryk på DBU's røde tråd, hvor han var blandt arkitekterne, ligesom han gennem årene har været stor fortaler for ansættelsen af en talentudviklingschef.

- Det er godt for dansk fodbold, vi får en talentudviklingschef. Det er der stort behov for. Og det har jeg kæmpet for i mange år, fastslår Morten Olsen.

Siden Jim Stjerne Hansens afsked som DBU-generalsekretær for et år siden har der hersket en magtkamp på de indre DBU-linjer, hvor det reelt har handlet om at stække landstræneren.

Ekstra Bladet erfarer, at flere i DBU-bestyrelsen ønsker at komme af med Morten Olsen som landstræner.

En af arkitekterne bag den verserende konflikt med landsholdspillerne er - ifølge Ekstra Bladets oplysninger - Thomas Christensen. Han er næstformand i Divisionsforeningen og næstformand i DBU. Han er lige nu den stærke mand i DBU, selv om han forholder sig fuldstændig tavs.

Der er blevet lagt op til magtkampen siden Claus Bretton-Meyers tiltrædelse i direktørsædet 1. marts sidste år.

Se også: Glemte invitation: DBU bliver hånet og latterliggjort

Men siden Claus Bretton-Meyer i november meldte ud, at ingen er fredet, og alle i DBU kan fyres - hvilket også gælder landstræneren - har der været iskold luft mellem ham og Morten Olsen.

Timingen for den melding var fuldstændig håbløs, fordi det skete i ugen op til den vitale EM-kvalifkationskamp mod Serbien.

Den gav meget støj på linjen i landsholdslejren. Og siden den melding fra Claus Bretton-Meyer har det ikke bare været iskold luft mellem ham og Morten Olsen, men også mellem DBU-direktøren og spillertruppen.

Det dårlige forhold til landsholdsspillerne blev optrappet, da DBU-direktøren 18. februar satte pistolen for tindingen af landsholdsspillerne med et krav om, at de senest i dag skal underskrive en aftale, hvor de går 17 procent ned i løn.

Se DBUs svar på historien her

Direktør i DBU Claus Bretton-Meyer har på lidt over et år allerede samlet en række møgsager sammen (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Bretton-Meyers mange møgsager

55 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere