Aftenens største kamp: Nu mødes to af verdens dårligste landshold

Andorra og San Marino mødes i aften i venskabskamp, hvor begge nationer kæmper for at få en yderst sjælden sejr

Det hører til de yderste sjældenheder, at San Marino vinder en fodboldkamp. Foto: AP
Det hører til de yderste sjældenheder, at San Marino vinder en fodboldkamp. Foto: AP

Det meste af fodboldverdenens øjne er i aften rettet mod kampene i Champions- og Europa League, hvor de engelske mestre, Leiceister, skal forsøge at pille glansen af Sevilla, mens Manchester United skal forsvare deres 3-0 føring ude mod St. Etienne.

Det er dog i noget så 'kedeligt' som en venskabskamp, at vi skal finde aftenens vigtigste kamp mellem to miniputnationer inden for fodbolden. San Marino byder Andorra op til dans i en kamp, hvor begge hold jagter noget, de ikke oplever særlig ofte: En sejr.

Mikrostaten San Marino har ikke vundet en kamp siden 2004, hvor de vandt en 1-0 sejr over Liechtenstein. Omvendt er de utrolig forvænte med at tabe, hvilket San Marino har gjort i hele 133 ud 138 kampe siden 1988.

San Marino mødte Tyskland i VM-kvalifikationen, hvor de tabte med hele 8-0. Foto: AP
San Marino mødte Tyskland i VM-kvalifikationen, hvor de tabte med hele 8-0. Foto: AP
 

Så dårlige er Andorra ikke. Her er det blevet til hele tre sejre siden 1996, hvor den seneste kom mod Makedonien tilbage i 2006, hvor de vandt med 1-0. I samme periode har de begrænset sig til 126 nederlag.

Andorra er i gang med en stime på 86 kampe uden sejr, men nu er muligheden der for, at den stime kan vendes. Det bliver dog en hård kamp mod San Marino, der er nummer 202 på FIFA's verdensrangliste. Lige præcis en plads bedre end Andorra.

Kampen fløjtes i gang 18.30.

11 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere