AGF-profil drømmer om VM: - Jeg har aldrig været mere fit

- Jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle være en del af truppen i Rusland, siger AGF's australske midtbanespiller Mustafa Amini

25-årige Mustafa Amini bejler til en plads i den australske VM-trup, og midtbanespilleren fra AGF krydser fingre for, at landstræner Bert van Marwijk finder en plads til ham blandt de udvaglte.

- Der er hård konkurrence med Mile Jedinak, Mark Milligan, Aaron Mooy, Massimo Luongo og Jackson Irvine, men jeg føler, der er en plads at kæmpe for, og forhåbentlig bliver det mig, der får den. Den danske liga er hård - her er gode hold, og jeg har nu været her i tre år og spillet en masse kampe.

- Jeg har aldrig været mere fit. Jeg kom ind fra bænken mod Japan sidste år, og det har givet mig smag for landsholdet. I sidste måned var jeg lige kommet tilbage fra en skade og blev ikke udtaget af van Marwijk, og det er helt fair, siger Amini og fortsætter:

- Jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle være en del af truppen i Rusland. Jeg skal bare vise, at jeg har gjort mig fortjent til det. Det er min ultimative drøm at være med om bord på flyveren til Rusland. Jeg føler ikke, jeg er langt væk - det handler bare om at få chancen.

Bliver han udtaget, kan han se frem til at møde Danmark i gruppespillet. Her vil Danmark på papiret være favoritter, og det er da også den fornemmelse, Amini har, når han mærker efter i forhold til stemningen i Danmark, hvor han har sin dagligdag.

- Da lodtrækningen var overstået, var de danske spillere og den danske befolkning meget tilfredse med gruppen. De gav mere eller mindre udtryk for, at hvis de ikke går videre fra gruppen, vil det være en katastrofe for nationen. Så man kan roligt sige, at de føler sig selvsikre, siger Mustafa Amini til The World Game og tilføjer:

- De har en spiller som Christian Eriksen, der er en af verdens bedste spillere, og så har de en masse spillere ude i Europa. Men vi australiere har en 'vi giver aldrig op-attitude', og i fodbold kan alt ske. Når alt kommer til alt, tror jeg ikke, de undervurderer os.

Mustafa Amini har spillet to A-landskampe for Australien.

Amini ser Eriksen som en af verdens bedste. Foto: Lars Poulsen.
Amini ser Eriksen som en af verdens bedste. Foto: Lars Poulsen.

Ballade efter dansk topopgør: - Det er naturligvis ikke i orden

TV-værter forbereder VM: Smider tøjet i Playboy

Fire gange til VM: Nu er fodboldlegende død

Eksklusivt interview med Zornigers blogger-kæreste: Brøndbys fans er vanvittige