Agger-afbud kan åbne for Zanka

Åge Hareide vil i dag bede en stopper holde sig i beredskab for at rejse med til Japan, hvis Agger må melde fra til turen

Mathias Zanka har haft en stor sæson og kan krone den med en landsholdsudtagelse. (Foto: Lars Poulsen)
Mathias Zanka har haft en stor sæson og kan krone den med en landsholdsudtagelse. (Foto: Lars Poulsen)

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Mandag aften gik landsholdets anfører, Daniel Agger, ud med en slem skade i læggen.

Derfor er han tvivlsom til landsholdets tur til Japan i næste uge. Daniel Agger var ikke særlig positiv om udsigterne til hurtigt at blive klar, da han mødte pressen én time efter kampen mod Viborg.

Og nu gør landstræner Åge Hareide klar til at tage sine forholdsregler.

- Jeg vil senere tirsdag advisere en spiller, som skal holde sig klar, hvis Daniel må melde fra til turen. Det er vigtigt det sker nu, før sæsonen slutter på søndag, siger Åge Hareide.

Vil du sige, hvem du har i tankerne?

- Nej, det holder jeg for mig selv, siger landstræneren.

Men det er nok ikke urealistisk, at FC Københavns Mathias Zanka Jørgensen kan ændre med, at ferieplanerne skal ændres meget hurtigt, hvis han bliver udtaget til Kirin Cup i Japan.

På det solbeskinnede Helsingør Stadion havde landstræneren 12 spillere samlet. Nicklas Bendtner skilte sig en smule ud. Den klubløse angriber mødte frem med et stort tykt pandebånd for at holde styr på det lange hår.

Daniel Agger kan have spillet sin sidste kamp for Brøndby. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Agger: Lige nu ser det skidt ud

Glad for tilliden
Viktor Fischer er en af dem, der har fået chancen, selv om han ikke har toppræsteret i foråret for Ajax, hvor han har været marginalspiller.

- Viktor er en dygtig afslutter og en god individualist.. Han kan spille både på kanten eller som angriber. Jeg ser ham faktisk helst som andenangriberen, siger Åge Hareide.

21-årige Viktor Fischer smiler om kap med solen, fordi han har fået en måske lidt uventet chance for at vise sig frem for landstræneren.

- Det er på banen vi skal præstere. Men jeg fik ikke mange chancer i foråret. Jeg er glad for at være med på landsholdet igen, og har måske savnet lidt den tillid tidligere. Jeg ved godt, jeg skal levere for at få chancen, siger Viktor Fischer.

Landsholdet træner på Helsingør Stadion igen på torsdag og fredag. På torsdag er Christian Eriksen og Andreas Christensen med for første gang i samlingen.

Mit bedste jubelbillede – Her er det ultimative jubelbillede. Der står fire glade spillere, hvis ansigter man kan se. De står og venter på Jon Dahl Tomasson, der lige har scoret mod Frankrig ved VM i 2002 i Korea. Tænk på, at hvis jeg havde siddet to meter længere til den ene side, så havde jeg ikke fået alle fire ansigter med. – I Ekstra Bladet bruger vi en masse jubelbilleder, og det, synes jeg, er helt forfærdeligt. Jeg mener kun, at de skal bruges, når de er helt særlige. Sport Stærke billeder: På plads med landsholdet gennem 32 år

Bjelland er tilfreds i Brentford trods et svært år. (Foto: All Over Press) Championship Uheldige Bjelland har haft et hårdt og langt år

Sport Alle hader Zanka - men han er ligeglad

75 kommentarer
Vis kommentarer