Agger & Co. parat til lønnedgang

Hvis ikke Danmark kvalificerer sig til en slutrunde, sparer DBU de kommende år op imod tre mio. kr. på honorarerne til landsholdet

Daniel Agger og holdkammeraterne på landsholdet er parate til at gå ned i honorar, når det gælder andelen fra tilskuerindtægter. (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger og holdkammeraterne på landsholdet er parate til at gå ned i honorar, når det gælder andelen fra tilskuerindtægter. (Foto: Lars Poulsen)

Fortalte DBUs kommunikationschef Jakob Høyer hele sandheden, da han søndag aften fortalte om et sammenbrud i forhandlingerne og oplyste, at landsholdsspillerne krævede flere penge af DBU?

Tilsyneladende er det en sandhed med modifikationer.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, hvad landsholdsspillerne faktisk krævede på mødet søndag med DBU.

Se også: Drop det landshold, Morten!

Færre tilskuerpenge
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er Daniel Agger og landsholdskammeraterne parate til at æde en lønnedgang på tilskuerdelen. I dag modtager spillerne 1,30 kr. for hver tilskuer, der er i Parken til kvalifikationskampe. Honoraret er 1,00 kr. pr. tilskuer til venskabskampe.

Spillerne vil - såvidt Ekstra Bladet erfarer - acceptere en nedgang på 20 øre pr. tilskuer, så de i fremtiden får 1,10 kr. til kval-kampene og 80 øre til de øvrige venskabskampe.

DBU vil over de kommende år spare i omegnen af tre mio. kr. på den konto, hvis IKKE Danmark kvalificerer sig til en en slutrunde.

- Vi er nødt til at skille tinge ad. Vi har tilbudt en nedgang i vores tilskuerindtægter. Det betyder, at vi har foreslået en struktur, der giver os mindre ifm. venskabs- og kval-kampe. Derimod modtager vi en bonus, hvis vi kvalificerer os til slutrunder, der gavner DBU markant økonomisk," siger Lars Jacobsen til Spillerforeningens hjemmeside. Han uddyber:

- Vi synes, det er fair med en resultatorienteret løsning, der hænger sammen med de sportslige resultater, som de danske fans bliver en del af og som giver mange millioner i kassen til DBU og videre til dansk fodbold."

Se også: Balladen i DBU: Det endelige opgør med Olsen

Til gengæld ønsker spillerne lønnedgangen retur fra DBU, hvis det lykkes at kvalificere sig til en slutrunde. En slutrunde-deltagelse betyder normalt en netto indtægt i omegnen af 30 mio. kr. til DBU.

Holdningen hos landsholdsspillerne er tilsyneladende, at spillerne vil have andel i pengene, hvis DBU får større indtægter i tilfælde af slutrunde-deltagelse.

Krig om slutrunde bonus
Til gengæld hersker der totalt krig om slutrunde-bonussen blandt spillerne og DBU.

DBU fremlagde for et par uger siden en model, hvor unionen i et fremtidigt samarbejde kræver 65 procent, mens spillerne kun vil modtage 35

procent af overskuddet fra en slutrunde-deltagelse.

I mange år har modellen ellers været den, at DBU og spillerne deler overskuddet, når udgifter til rejse og ophold er betalt.

Men spillerne har fremlagt et forslag, hvor Agger & Co. ønsker lidt mere end halvdelen af overskuddet, mens DBU vil modtage holdsmæssigt mindre.

Netop forhandlingerne om fordelingen af slutrunde-millionerne er et punkt, hvor begge parter er tvunget til at give sig, så de kan lande en aftale.

- I sit tilbud til DBU har Spillerforeningen foreslået en mere resultatorienteret løsning for Herre-A-landsholdet i forhold til den nuværende aftale. En aftale, der betyder, at landsholdsspillerne får mindre for at spille venskabs- og kvalkampe på grund af en nedgang i tilskuerpenge. Til gengæld opvejes denne nedgang af en bonus, hvis Danmark kvalificerer sig til en slutrunde, siger Lars Jacobsen og slår fast:

- I hele forhandlingsforløbet har det været utroligt svært at få centrale oplysninger ud af DBU omkring deres regnskab og budget. Det har været med til at forsinke hele forhandlingsforløbet og bringe forhandlingerne endnu tættere på morgendagens udtagelse. Først sent fredag fremlagde DBU de tal, vi har efterspurgt gennem længere tid. Tallene viste bl.a. en ny og markant forbedret medieaftale til DBU," siger Lars Jacobsen og henviser til den aftale, Ekstra Bladet i dag har omtalt, hvor DBU får 63-64 mio. kr. i tv-indtægter de kommende år.

Se også: Afsløring: Ny tv-aftale forgylder DBU

Når det handler om kvindelandsholdet og U-21landsholdet er honorarerne i dag yderst beskedne. Kvinderne modtager 2500 kr. pr. kamp, de er udtaget til, mens U21 spillerne blot får 1000 kr. for de kampe, hvor de er med.

Spillerforeningen kræver U21 honoraret forhøjet til 2500 kr. pr. spiller, lige som der er et ønske om en slutrundebonus til både kvinderne og U21-talenterne, hvis de kvalificerer sig til slutspillet.

Kravet om bonus ligger angiveligt i omegnen af 2500 kr. pr. kamp, de har deltaget i.

Se også: Afsløring: DBU vrager Bonde som talentchef

65 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere