Agger efter de første Hareide-dage: Det går sgu’ for stærkt

Selvom starten var febrilsk, så er den danske anfører fyldt med roser til Åge Hareide og hans nye spillestil

Daniel Agger i spidsen for landsholdets træning. Foto: Lars Poulsen
Daniel Agger i spidsen for landsholdets træning. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

GLASGOW (Ekstra Bladet): De sidste skjorteknapper skulle lige fikses efter 1-0-nederlaget til Skotland og så var Daniel Agger ellers klar i gangene under Hampden Park. Klokken havde passeret den skarpe side af midnat, men hverken det eller nederlaget, hvor Agger havde en væsentlig fod med i spillet, dæmpede talelysten.

Anføreren var klar til at fælde dommen over de første otte dage med Åge Hareide som landstræner. Eller i hvert fald give sin indtryk videre.

- Jeg synes det har været positivt. Det var en febrilsk start. Til nogle af de første træninger kunne man godt se, at nogle af de unge drenge ville ud over stepperne og det…

- For at vise sig frem?

- Yes – og det tager nogle gange på kvaliteten, når det skal gå hurtigere end det plejer, og der tænkte jeg efter de to-tre første træninger, at det holder ikke. Det går sgu’ for stærkt, lød det fra Daniel Agger med et skævt smil og ligner en, der også har været dér, hvor de unge spillere har været.

- Så synes jeg egentlig det faldt til ro – også godt hjulpet af den måde vi slår Island på. Det gav noget ro hos folk, så jeg synes det har været nogle rigtig gode dage, selvom vi selvfølgelig havde håbet på et andet resultat mod Skotland.

- Er du overrasket over, hvor hurtigt I har kunnet skabe noget begejstring for landsholdet?

- Nej, jeg ikke overrasket. Du siger, at det bare var en træningskamp, men for os var det ikke en træningskamp. Når du står med den røde trøje over hovedet, så vil du vinde – og der er også mange, der skal vise sig frem. Det skal vi jo alle sammen under en ny træner, så der var meget på spil.

- Og vi ved også hvor meget det betyder for Hareide at komme godt i gang og vinde nogle fodboldkampe, så det der trænningskamp-ord skal vi helst ikke bruge. Det er landskampe, kom det bestemt fra Daniel Agger.

- Det er selvfølgelig et irritationensmoment med resultatet i dag, men ellers er det en positiv fornemmelse efter træningerne med Hareide.

- Det ser godt ud og mod Skotland kommer vi også til nogle chancer og på en god dag havde vi sparket nogle af dem ind. Så havde vi ikke stået og snakket om vores fejl.

- Ellers synes jeg det har været en god start. Det er nogle gode ideer, han har fået ind på holdet, en god måde at spille fodbold på. Og så ellers kigge lidt på modstanderne og ikke kun agere efter, hvordan vi selv spiller.

- Så udskiftningen af Morten Olsen har givet ny energi og været forfriskende?

- Vi skal lige huske på, at det her var aldrig sket, hvis ikke Morten havde haft et hold på plads. Hvis han havde udtaget nogle helt andre spillere, så havde vi ikke stået med det her hold i dag, altså et hold af spillere, der tør spille fodbold, så vi har stadig meget at takke Morten for, sagde Daniel Agger efter 1-0-nederlaget til Skotland.

Den må du æde, Agger!

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+