Agger: Næste gang må jeg losse Schmeichel ned også

Her er fortællingen om, hvordan man håndterer store fejl på banen. Daniel Agger skød brystet frem og Kasper Schmeichel ville helst køre det ind under græstæppet

Kasper Schmeichel og Daniel Agger i et storstilet skænderi. Foto: Simon Bellis/Sportimage via PA Images
Kasper Schmeichel og Daniel Agger i et storstilet skænderi. Foto: Simon Bellis/Sportimage via PA Images
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

GLASGOW (Ekstra Bladet): Hele det smilende og voldsomt talende skotske landshold havde forladt den såkaldte mixedzone under Hampden Park i Glasgow.

De havde klaret deres udestående med medierne, men hos danskerne var det kun en flok af reservespillere, der defilerede forbi de danske pressefolk og skal vi være ærlige, så havde hverken Lasse Vibe, Jannick Vestergaard eller Lasse Schøne den helt store interesse i den sene nattetime, hvor Danmark havde tabt 1-0.

På et mål, der i bedste fald kan kaldes dumt eller åndssvagt, men som med stærkere termer godt kunne svinge sig op på lilleputniveau eller utilgiveligt.

De to hovedpersoner i det lille intermezzo havde åbenbart haft så meget at tale om i omklædningsrummet. I hvert fald kom de sidst ud, men slippe skulle de naturligvis ikke.

Første mand på rampen var Kasper Schmeichel, og uden så meget som et lille skævt smil eller en afvæbnende bemærkning blev den seance ganske kort og forløb nogenlunde sådan hér:

Har I fået snakket det igennem?

- Ja, ja.

Hvad var konklusionen?

- Det holder vi for os. Det har vi taget mundtligt og vi har styr på det hele nu.

Det var dog et langvarigt skænderi?

- Det synes jeg ikke.

Ok, men du vil ikke sige noget om, hvordan du ser fejlen opstå?

- Det er en træningskamp og vi spiller efter et nyt system. Det skal på plads.

Men er det systemets skyld, at fejlen opstod?

- Nej, overhovedet ikke, men hvis fejlene skal ske, så er det i træningskamp som her, at de skal opstå.

Er det sværere at komme sig over end et almindeligt mål?

- Det er hvad det. Ligegyldigt, hvilket mål det er, så prøver man at undgå det.

Sagde altså Kasper Schmeichel, og det til trods for, at det mest af fodboldverdenen havde frikendt ham for megen skyld i det famøse mål.

Karakterne fra Skotland: Agger dumpede med et brag

Skurken, derimod, gik friskt og frejdigt til sagen og havde ikke noget mod, at forklare, hvordan han så det mål, der efter otte minutter bragte skotterne foran.

- Der er jo ikke så meget at sige til det. Vi misforstår hinanden og jeg misforstår Schmeichel fuldstændig. Da jeg kigger op, ser jeg han er på vej ud af sit mål og tror, at han kommer ud og losser den væk. Han (Schmeichel, red.) vil gerne have, at der skal placeres et ansvar og hvis der skal placeres et ansvar, så må jeg tage det - og tage ansvaret for, at losse bolden væk.

- Hvis han så kommer ud, så må jeg tage ham med, kom det med et bredt smil fra den danske anfører, der fortsatte analysen.

- Det sker nogle gange i fodbold og der bliver selvfølgelig taget fat i det, når det fører til mål og sådan er det. I kampen påvirker det mig ikke. Det er om at komme videre og jeg synes egentlig, at jeg spiller en OK kamp efter det. Men det er selvfølgelig mål, der afgør fodboldkampe.

Det var også et langvarigt skænderi I havde i efter målet?

- Det er fordi, tændingen er der, og havde den ikke været det, så havde jeg først rystet på hovedet. Han mener noget, jeg mener noget – og så er det klart, at der kommer nogle ord ud. Efter det er det bare med at finde ind i en rytme igen og det synes jeg også vi gjorde, sagde Daniel Agger inden han lukkede og slukkede presseområdet og hastede ud til det fly, der skulle fragte en god del af spillerne hjem til Danmark.

Schmeichel Senior: Ved ikke, hvad der skete for Agger

Schmeichel Senior: Ved ikke, hvad der skete for Agger Den må du æde, Agger!

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind