Aggers hemmelige tale: Skælder ud på DBU-toppen

Landsholdets anfører, Daniel Agger, har ikke været tilfreds med den måde, DBU har behandlet Morten Olsen på – det fortalte han DBU-toppen i klare vendinger under banketten efter 2-0-sejren over Serbien i juni

Daniel Agger holdt tale 15-20 minutter efter kampen mod Serbien i juni. Han udtrykte utilfredshed med den måde, DBU har behandlet Morten Olsen på. (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger holdt tale 15-20 minutter efter kampen mod Serbien i juni. Han udtrykte utilfredshed med den måde, DBU har behandlet Morten Olsen på. (Foto: Lars Poulsen)

Der var ligesom lagt op til en rigtig hyggelig sammenkomst. Forudsætningerne var i hvert fald på plads den lune sommeraften i juni i Parken, hvor stemningen på tribunerne var ved at nå tidligere højder fra de tider, hvor Danmark spillede bedst. De sejlede op ad åen og drømte om en ny slutrunde med rød-hvide farver i Frankrig.

Det danske landshold havde netop besejret Serbien med 2-0 på mål af Yussuf Poulsen og Jakob Poulsen. Tilmed havde Daniel Agger brændt et straffespark, men det betød ikke så meget, fordi sejren indikerede, at Danmark var tættere på målet. En sejr, der var et klart signal om, at spillerne styrede på sikker EM-kurs.

Klokken sneg sig langsomt hen mod midnat, men det betød ikke så meget på den tid af året. Forude ventede sommerferien, men først skulle banketten for spillerne, koner/kærester, DBU-topfolk og andre med tilknytning til landsholdet, overstås i Parkens lokaler.

Det er en tradition, der altid finder sted efter landskampene. Det er her, man hylder jubilarer og debutanter. Og det er her, anføreren holder en tale.   

I juni var der rigeligt at se til på den konto efter triumfen mod Serbien. Lars Jacobsen jubilerede med 75 kampe, og Simon Kjær havde netop rundet sin landskamp nummer 50. Derfor var det også en lejlighed for DBU's formand, Jesper Møller, til at markere sig for at sige et par bevingede ord til truppen oven på en glædestrålende aften.

TV: Elmander sender Brøndby ind i topstriden

Som landsholdets anfører er Daniel Agger vant til at gå forrest. Og han er ikke bange for at sige sin mening. (Foto: Jens Dresling)
Som landsholdets anfører er Daniel Agger vant til at gå forrest. Og han er ikke bange for at sige sin mening. (Foto: Jens Dresling)

Gik over til DBU-toppen
Landsholdsspillerne og DBU-folkene fordelte sig ved to lange borde. Hovedparten af landsholdspillerne var placeret ved det ene bord, mens DBU-direktør Claus Bretton-Meyer og formand Jesper Møller sad i den ene ende ved det andet bord. Landstræner Morten Olsen sad også ved det bord, men i den stik modsatte ende af de to DBU-ledere.

Det blev en ganske speciel og nærmest historisk aften, da Daniel Agger viste, hvad det reelt vil sige at være anfører. Hvad det vil sige at være en leder, der tør stå ved, hvad han siger i en offentlig forsamling.

En anfører, der tager ansvar, taler på holdets vegne og lever op til sin status på et landshold uden de store verdensstjerner.

Men det blev på ingen måder en sukkersød tale fra kaptajnen. Derimod en lang, udførlig og kontant fortælling, hvor Daniel Agger over 15-20 minutter fik markeret den utilfredshed, der herskede – og reelt ikke helt har lagt sig – i spillertruppen med DBU.

Hovedbudskabet fra Daniel Agger – på spillertruppens vegne – var ikke til at misforstå. Kaptajnen tog landstræner Morten Olsen kraftigt i forsvar.

’Hvordan er det, I behandler Morten Olsen. Det har han ikke fortjent’, lød et af budskaberne i grove træk fra Daniel Agger rettet direkte mod direktør Claus Bretton-Meyer og DBU-formand Jesper Møller.

Daniel Agger var gået fra sin plads ved det andet bord over mod de to DBU-folk, så han stod tæt ved dem, da han luftede frustrationerne foran forsamlingen.

Mortens ensomme kamp mod EM

Daniel Agger har været plaget af skader siden sin hjemkomst til Brøndby, men Superliga-klubben er alligevel blevet løftet af hans tilstedeværelse. (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger har været plaget af skader siden sin hjemkomst til Brøndby, men Superliga-klubben er alligevel blevet løftet af hans tilstedeværelse. (Foto: Lars Poulsen)

Olsen er isoleret
Hverken Jesper Møller eller Claus Bretton-Meyer reagerede synderligt på anførerens bredside. Om det var fordi direktøren og formanden var overraskede, skal være usagt, men de fik heller ikke ved den officielle begivenhed gjort meget ud af lykønskningerne til hverken Lars Jacobsen eller Simon Kjær.

Ekstra Bladet har den seneste tid været på jagt efter spillere og ledere, der deltog ved begivenheden for at få dem til at stå frem til citat. Det har ingen ønsket. Til gengæld har flere ønsket at bidrage til, hvad der skete på den historiske aften i Parkens lokaler.

Ekstra Bladet har også været i kontakt med Daniel Agger, der ikke har ønsket at udtale sig. Heller ikke landstræner Morten Olsen har ønsket at udtale sig om den tale, Daniel Agger holdt for den samlede spillertrup og en del af DBU-toppen.

 

Daniel Aggers tale fandt pudsigt nok sted på samme dag, som Ekstra Bladet udkom med historien under overskriften: ’Morten står helt alene’

Agger om Olsens afsked: Jeg forstår ham

En historie, der i detaljer beskrev, hvordan Morten Olsen var blevet isoleret og sejlede sin egen sø uden opbakning fra DBU-toppen. En historie, DBU's top i øvrigt ikke ønskede at kommentere på daværende tidspunkt.

Ekstra Bladets klummeskribent Stig Tøfting formulerede det ganske præcist: ’Når man ser det udefra, virker det som om, DBU er fuldstændig ligeglade med Morten Olsen. Når Morten udtaler sig, taler han DBU's interesser, men jeg ser bare ingen DBU-folk, der støtter ham’.

Daniel Agger har været en af hjørnestenene på det danske landshold i størstedelen af Morten Olsens tid i spidsen for holdet. (Foto: Jens Dresling)
Daniel Agger har været en af hjørnestenene på det danske landshold i størstedelen af Morten Olsens tid i spidsen for holdet. (Foto: Jens Dresling)

Total tavshed hos DBU
Tavsheden har meldt sig hos DBU, når det handler om en reaktion på, hvordan unionen ser på den kritiske tale, Daniel Agger holdt foran DBU-toppen og den samlede landsholdstrup efter 2-0-triumfen mod Serbien i juni. Ingen fra DBU-toppen ønsker at forholde sig til kritikken fra anføreren.

Ekstra Bladet forsøgte i går at træffe DBU's direktør, Claus Bretton-Meyer, for en kommentar. Han svarede ikke på henvendelsen. Men i en sms-besked lod han forstå, at han var til familiefest.

Vi ville gerne have haft muligheden for at spørge ham, hvordan han så på den tale, Daniel Agger holdt oven på den danske triumf mod Serbien 13. juni. Derfor spurgte vi ham om muligheden for at få en reaktion senere på søndagen efter familiefesten.

Claus Bretton-Meyer henviste i en ny sms til kommunikationschef Jakob Høyer.

Jakob Høyer oplyste, at han har været i kontakt med både direktør Claus Bretton-Meyer og formand Jesper Møller, men ingen af dem ønsker at kommentere, hvad der skete for mere end tre måneder siden på et lukket møde.

Ekstra Bladet forsøgte også i går at træffe DBU-formand, Jesper Møller, for en kommentar. Trods utallige telefoniske henvendelser og en sms-henvendelse reagerede han slet ikke. Først gik telefonen på telefonsvarer, siden kunne der ikke skabes kontakt til telefonen ellers meldte den bare optaget.

Iskold hævn: Olsen snød DBU

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time