Annonce:
Annonce:

Alvorsfuld Olsen: Vi er under pres

- Vi har en strategi og en god fornemmelse efter anden halvleg mod Albanien, siger Morten Olsen

Landstræner Morten Olsen erkender, at Danmark er under pres forud for de to sidste kvalifikationskampe. (Foto: Lars Poulsen)
Landstræner Morten Olsen erkender, at Danmark er under pres forud for de to sidste kvalifikationskampe. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

JEREVAN (Ekstra Bladet): Med foldede hænder og et alvorsfuldt blik er ingen i tvivl om, hvad der står på spil for Morten Olsen i morgen aften i Jerevan, hvor landsholdet jagter andenpladsen og den direkte kvalifikation til EM-slutrunden næste sommer i Frankrig.

Landstræneren er i færd med sin sidste kvalifikation og mandag venter skæbnekampen mod Armenien, der kan være med til at afgøre om Morten Olsen kan skrive fem slutrunder ud af otte forsøg på cvét, når han stopper som landstræner om ni måneder.

På et velbesøgt pressemøde på Hotel Mariott i hjertet af Jerevan slog Morten Olsen fast, at han venter en problematisk kamp mod Armenien, der står med blot ét point i gruppen.

Annonce:

- Vi har mærket på vores krop, hvordan det er at tabe til Armenien. Vi forventer en meget jævnbyrdig kamp mod Armenien, selv om de står med blot ét enkelt point fra hjemmekampen mod Serbien for ét år siden. Den her gruppe er tæt og ofte vindes kampene kun med én enkelt point, forklarer Morten Olsen og slår fast:

- Vi er under pres, men det er andre hold også i vores gruppe, fastslår landstræneren med henvisning til, at Albanien og Portugal mødes i morgen.

Se regnestykket: Sådan kommer Danmark til EM

Foruden Morten Olsen var landsholdsspillerne Jakob Poulsen og Thomas Delaney tilstede ved åressemødet i Jerevan. (Foto: Lars Poulsen)
Foruden Morten Olsen var landsholdsspillerne Jakob Poulsen og Thomas Delaney tilstede ved åressemødet i Jerevan. (Foto: Lars Poulsen)

Superstjernen i ny rolle
Landstræneren slår fast, at det er vigtigt at have en strategi og plan for, hvordan Danmark skal spille og vinde kampene, men han erkender også, at det nu engang handler om at score mål.

- Vi har en god fornemmelse efter den anden halvleg, vi leverede mod Albanien. Men vi kan ikke være tilfredse. Vi mistede to point i den kamp. Og vi er helt med på, at det handler om at få et resultat. Det handler om at vinde kampene. Jeg husker vi for et par år siden spillede forfærdeligt mod Malta, men vi vandt kampen, påpeger Morten Olsen.

Annonce:

Landstræneren siger, han er forberedt på alle tænkelige scenarier på hvordan Armenien vil spille. Også det faktum, at den store stjerne Henrikh Mkhitaryan formentlig har en anden og mere tilbagetrukket rolle på midtbanen på det armenske landshold frem for på klubholdet i Dortmund.

Siden Armenien fik ny landstræner i foråret har Mkhitaryan mere optrådt i en 8’er position frem for i 10’er positionen bag angriberen.

- Jeg har set et par kampe med Dortmund og kan se, at Mkhitaryan er kommet rigtig godt i gang. Vi er også opmærksomme på, at han har haft en lidt anden rolle på landholdet efter de har fået ny træner, fastslår Morten Olsen.

Danmarks bedste: Var skuffet over bænken

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: