Annonce:
Annonce:

Angrebslegende mister rekord efter 24 år: 'Godt det er til ham'

Angriberne har været hårde ved Peter Møller den seneste tid. Den tidligere landsholdsangriber får slået sine rekorder i Superligaen, og tirsdag kan Marcus Ingvartsen overhale ham som den mest scorende på U21-landsholdet

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det virker, som om nutidens angribere har besluttet sig for at forsøge at skrive Peter Møller ud af fodboldhistorien...

Først tangerede Morten ’Duncan’ Rasmussen Møllers rekord som den mest scorende spiller i den bedste række i tiden med betalt fodbold.

Det skete, da AGF’eren 29. september scorede for 144. gang i Superligaen. Dagen efter tangerede Pål Alexander Kirkevold så Møllers rekord som den spiller, der har scoret i flest Superliga-kampe i træk.

Og den brandvarme nordmand fra Hobro bare fortsatte sin målproduktion og nåede op på 11 kampe på stribe, inden han endelig blev stoppet.

Nu står den næste Møller-rekord så for fald.

Den tidligere Brøndby- og FCK-angriber lavede i starten af 90’erne 16 mål på U21-landsholdet, men den rekord får han næppe lov at beholde ret meget længere.

Annonce:

Sidste sæsons Superliga-topscorer, Marcus Ingvartsen, har foreløbig nettet 15 gange for U21-landsholdet, og den 21-årige angriber har gode muligheder for at tangere – og muligvis endda helt snuppe – Peter Møllers efterhånden 24 år gamle rekord.

- Jamen, rent prestigemæssigt er det da noget lort, griner Peter Møller i telefonen, da Ekstra Bladet fanger den nuværende vært på DR Sporten.

- Men nu har jeg haft den i 24 år, og ingen har nævnt den overhovedet. Nu er der én, der kan slå den, og sådan er det jo med rekorder. Jeg er stadig stolt over alle de mål, jeg fik lavet, siger Peter Møller, der er glad for, at det er Ingvartsen, der formentlig snupper rekorden. Når det nu skal være!

- Han er indbegrebet af, hvad jeg godt kan li’ ved en ung spiller. Han er dedikeret og meget professionel, og det var noget af det, jeg selv stod. Derfor er jeg glad for, at det er ham, der nok kommer til at gå forbi mig.  

- Som gammel angriber er det skidefedt at se nogle af de nye gøre alt, hvad de kan, for at blive gode, siger Peter Møller.

Annonce:

246538.jpg
Ifølge den tidligere landsholdsangriber betyder rekorder noget for angribere, og Marcus Ingvartsen har da også selv fortalt, at Møllers rekord har været et pejlepunkt for ham.

- Der er noget prestige i at have sådan en rekord. Sådan er det for os angribere. Jeg levede af to ting. Det vigtigste var at vinde, derefter at score mål.

- Sådan tror jeg også, at Marcus Ingvartsen har det lige nu. Så det er fedt nok, at han får den. Jo ældre man bliver, jo mere får man det også på afstand, siger Peter Møller, der efterhånden har været fodboldpensionist i 12 år.

Han har stadig et par Superliga-rekorder. Han er sammen med Morten ’Duncan’ Rasmussen og Erik Bo Andersen den, der har scoret flest hattrick (seks), og han er den, der har scoret flest mål som indskifter (16 styk).

- Den som indskifter er en skidt rekord at have, men heldigvis tog Thomas Augustinussen rekorden for at være den spiller, der er blevet skiftet ind flest gange, kommer det med et grin fra den populære 45-årige vært.

Annonce:

Hverken hans arbejdsgiver eller andre danske tv-stationer viser kampen, hvor Møller kan miste rekorden. Der er ellers tale om en kamp, hvor Danmark kan tage et meget stort skridt mod EM i 2019.

Med en sejr over Polen vil danskerne være syv point foran nærmeste forfølger halvvejs inde i kvalifikationen, og så skal absolut alt gå galt, hvis EM skal kikse.

IMG_3776.JPG
Genk-angriberen Marcus Ingvartsen har scoret seks mål i indeværende kvalifikationsrunde, og U21-landstræner Niels Frederiksen ser frem til, at hans angrebsés snupper Peter Møllers rekord.

- Den har stået længe nok, og han kan næsten ikke undgå at slå den. Han var en profil allerede på den tidligere årgang og er en spiller, som jeg er rigtig glad for.  

- Alle hold, der skal vinde noget – uanset om det er Superligaen, Champions League eller noget helt tredje – skal have en topscorertype. Ellers vinder de ikke. Og Marcus er vores garant for mål. Han tager ansvar på og uden for banen.

Hvis ikke Marcus Ingvartsen tager rekorden mod Polen, får han masser af chancer i 2018.

Annonce:

Angriberen, der i sommer blev solgt fra FC Nordsjælland til Genk for næsten 40 mio. kr., har ikke scoret helt så flittigt på klubplan i denne sæson. Han har indtil videre scoret tre gange for den belgiske klub. 

Et af Marcus Ingvartsens sidste Superliga-mål blev sat ind mod FCK. Se hans kølige scoring her:

Jubler med landsholdet: Irland-kampen satte rekord

Optimistisk U21-boss: Der er stjerner på vej, Åge

Per er landsholdets madchef: Ukrainsk kok ville stikke mig i maven med kniv

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: