Annonce:
Annonce:

Angriber Hummel: Har ikke styr på symboler

NGO’en Transparency International Danmark er ikke imponeret over Hummel, der sælger tøj i Saudi-Arabien

Christian Stadil har forsvaret den sorte trøje, men hans firma får nu mere kritik for sin ageren i Saudi-Arabien og Kina. Foto: Gregers Tycho
Christian Stadil har forsvaret den sorte trøje, men hans firma får nu mere kritik for sin ageren i Saudi-Arabien og Kina. Foto: Gregers Tycho
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Efterhånden er det gået det meste af verden rundt, at Hummel havde gemt et slet skjult budskab i de danske landsholdstrøjer.

Den helt sorte farve på tredjetrøjen var nemlig en form for omvandrende sørgebind for at mindes alle de migrantarbejdere, der har mistet livet, mens de arbejdede for at gøre Qatar klar til VM i november og december, lød forklaringen fra Hummel.

En tanke, der er fin, mener NGO’en Transparency International Danmark, der til gengæld ikke er imponerede over Hummels egen ageren. Ifølge DR Sporten får Hummel nemlig produceret langt størstedelen af deres tøj i lande som Kina, Bangladesh og Pakistan.

Sidste år blev virksomheden af Danwatch spurgt direkte til, om tøjets bomuld kom fra den omdiskuterede Xinjiang-provins, hvor det muslimske mindretal systematisk bliver forfulgt af den kinesiske regering. Det kunne Hummel dengang ikke afvise.

Annonce:

Samtidig findes der også en Hummel-butik i Riyadh Park, der ligger i nabolandet Saudi-Arabien. Et land, der også har et tvivlsomt forhold til menneskerettigheder.

Derfor begynder det at klinge en smule hult, når virksomheden brander sig på at sørge over migrantarbejdere, lyder det fra Jesper Olsen, der er formand i Transparency International Danmark.

- Men når man griber ned i den værktøjskasse i forhold til Qatar, der hedder symbolpolitiske handlinger, er man også nødt til at have styr på sine symboler. Og det er fuldstændig ligegyldigt, om det er Hummel, Nike eller en hvilken som helst anden trøjesponsor, der laver det her stunt, siger formanden til DR Sporten

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Uenighed mellem DBU og Hummel

Også torsdag blev Hummels trøje udsat fra kritik af Supreme Committee for Delivery & Legacy (SC), der er komitéen for planlægning af VM i Qatar. Komitéen mener nemlig ikke, at slutrunden har kostet tusindvis af mennesker livet.

Annonce:

Det fik Hummels direktør Christian Stadil til at forsvare trøjen i et interview med TV2, hvor han sagde, at det 'ikke kom bag på ham, at der kom kritik af Hummel'.

- De har et stort fokus på det her antal af døde. Nu er jeg fyldt 50 år, og med alderen finder man også ud af, at der sjældent er noget, der er sort og hvidt. Og det gælder også i forhold til nogle af de ting her. Det er også derfor, at vi med vilje ikke har sagt, at der er 6500 gæstearbejdere, der er døde, eller 8500 gæstearbejdere, som også har været i spil, sagde han i Go' aften Danmark.

Det er helt sort

Svarer igen på dansk trøje-protest: - Det passer ikke!

Dansk VM-trøje vækker opsigt i udlandet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: