Angriber Jon Dahl efter absurd Wass-interview

Jon Dahl Tomasson møder stor kritik efter et interview i DR's Fodboldmagasinet, hvor fodboldlandsholdets assistenttræner grinede og snakkede udenom, da han blev spurgt ind til Daniel Wass' landsholdsafbud

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Søndag aften var fodboldlandsholdets assistenttræner, Jon Dahl Tomasson, gæst i DR's Fodboldmagasinet, som har den tidligere landsholdsangriber Peter Møller som vært.

Assistenttræneren var inviteret til et interview for at svare på, hvordan det kunne være, at Daniel Wass havde meldt afbud til landsholdet grundet en skade, når han samme aften spillede 83 minutter for sit klubhold Celta Vigo, som netop var i gang med at slå Barcelona.

Her forsøgte Peter Møller at flere gange at spørge Tomasson om, hvordan det hang sammen. Han blev primært mødt af små - fjogede vil nogen mene - smil og grin fra Tomasson, der virkede, som om han havde noget at skjule.

Til sidst svarede assistenttræneren så noget kryptisk, at 'det må være et anliggende mellem Daniel og Celta Vigo'.

Kort tid efter reagerede flere fodboldjournalister på Tomassons besynderlig svar og væremåde:

Umådeligt kikset , Jon Dahl!
Ekstra Bladet har mandag talt med Peter Brüchmann for at få en uddybende kommentar til hans tweet om Tomasson.

- Han tager ikke problemstillingen alvorligt. Det virker helt umådeligt kikset, at han smiler overbærende til spørgsmålet om, hvorfor Wass spiller for Celta Vigo, når han har meldt afbud til landsholdet grundet en skade, siger chefredaktøren for Mediano, Peter Brüchmann, til Ekstra Bladet.

Brüchmann mener samtidig, at Tomassons overbærende håndtering er kommunikationsmæssigt dårlig for alle de danskere, der tager landsholdet alvorligt.

- At Tomasson forsøgte at joke det hen på Peter Møllers karriere er i bedste fald torskedumt. Det var en enormt uheldig optræden af en assistenttræner for et landshold, der er ved at opleve popularitet igen, siger Brüchmann, som generelt ikke er eller har været fan af Jon Dahl Tomassons fremtoning væk fra banen.

- Han gjorde godt som spiller, men han har aldrig været en billetsælger for landsholdet, og var det heller ikke i går. Han var toneangivende for en kultur, der gjorde landsholdet farveløst trist. Derfor er det himmelråbende, at man sender Jon Dahl i ruden med et overbærende smil.

Brüchmann, der har fulgt landsholdet i mange år, blandt andet som journalist for BT, giver sit bud på, hvordan DBU burde have håndteret kommunikationen omkring Daniel Wass' afbud til landsholdets kommende kampe mod Polen og Montenegro.

- Da pressemeddelelsen om Wass' afbud kom fredag, var det ikke sikkert, at man vidste, at han ville komme til at spille for Celta Vigo søndag. Men da man fandt ud af det, burde man have forberedt Jon Dahl noget bedre.

Daniel Wass har tur i den for Celta Vigo, men mangler endnu at få sit gennembrud på landsholdet. (Foto: AP)
Daniel Wass har tur i den for Celta Vigo, men mangler endnu at få sit gennembrud på landsholdet. (Foto: AP)
 

Wass egen forklaring
Mandag morgen bragte bold.dk så en artikel med Daniel Wass' egen forklaring på, hvorfor han har meldt afbud til landsholdet.

- Jeg har meldt afbud, da min ankel ikke har det godt. Jeg har problemer med nogle ledbånd og har spillet med smerter i noget tid, og nu er det ikke holdbart længere, siger han til fodbold-sitet.

Han siger samtidig, at han selv ringede til landstræneren for at vende situationen.

- Det er bedst, at han ved, hvor jeg står, og at jeg ikke møder op i landsholdslejren og ikke kan træne fuldt med, men spiller på smerter og kun føler mig 80 procent klar til to så vigtige kampe, siger Wass, der er noteret for 15 landskampe siden debuten i 2011.

Til hele forløbet omkring kommunikationen siger Jon Dahl Tomasson:

- Jamen, han har givet udtryk for, at han ikke er 100 procent og er man ikke det, så skal man ikke spille på landsholdet.

- Bliver Wass ikke skurken i det her?

- Ja, hmm, altså det ved man jo ikke altid, men det er også et anliggende med ham og Celta Vigo. Man skal passe på med ikke altid at finde skurke. Det er meget let og det er meget sjovt, men pas nu på.

- Kommer han til at fremstå, som han ikke vil landsholdet?

- Det går jeg da ikke ud fra, han ikke vil. Bestemt ikke. Daniel har været med – bortset fra en enkelt gang, hvor han var skadet og har gjort det godt, siger Jon Dahl Tomasson

Også Åge Hareide virkede dagen derpå temmelig træt af hele Wass-gate, men gav selvfølgelig også sit syn på sagen.

- Daniel siger til mig fredag, at han ikke er klar, og når han siger det så tidligt, så regner jeg ikke med, at han bliver 100 procent klar. I den situation må jeg tage friske spillere, som jeg kan regne med til de to kampe.

Vidste du, at han skulle spille den kamp mod Barcelona?

- Nej, det vidste jeg ikke, og det tror jeg heller ikke, Daniel vidste. Nogle gange kan man blive hurtigt frisk, og nogle gange kan man faktisk spille med en skade. Det er jo klubbens afgørelse og ikke min afgørelse.

- Det har ingen konsekvenser for Daniel, men det er klart, at vi må tage den sag senere. Nu koncentrerer jeg mig om de friske spillere, vi har, og Daniel Wass ved, der er hård konkurrence, men jeg så kampen mellem Celta Vigo og Barcelona, og han spillede godt.

- Han ved også, at jeg vil have 100 procent friske knægte i lejren, lyder det fra Åge Hareide.

- Kunne kommunikationen have været gjort smartere?

- Jeg ved ikke, hvad du mener. Jeg er nødt til at forholde mig til det, som spilleren siger til mig og intet andet.

- Jeg vil ikke presse ham til at spille på det danske landshold. Hverken om en uge, en måned, næste år eller hvad hvad faen. Det vil aldrig ske, og jeg har sagt til spillerne, at de må melde fra, hvis de har problemer.

- Han er Celta Vigos ejendom, og hvis vi ville kunne sende en protest og lave en helvedes ballade, men det ser jeg ingen hensigt med, siger Åge Hareide

- Er det bare sådan, at landsholdet altid vil være andetvalg i forhold til klubinteresser?

- Nej, det tror jeg ikke. Jeg kender ikke Daniel Wass godt nok, men jeg tror ikke, det er det, der er på spil her.

Kom tæt på Superligaens nye stjerne: Derfor har Brøndby-juvel aldrig været bedre

Trods afbud til landsholdet: Derfor spillede Wass mod Barça

WASSatan: Helt til grin, Hareide!

Mystik om dansk stjerne: For skadet til landsholdet - men starter mod Barça

Hareide udtager superligaprofil efter afbud

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind