Anonym kilde antyder: Endnu et VM smurt ind i bestikkelse

Japan og Sydkoreas VM-værtsskab i 2002 går ikke udenom mistanke for bestikkelse i forbindelse med FIFA-skandalerne

Junji Ogura (i midten) i selskab med blandt andre FIFA-præsident Sepp Blatter. (Foto: AP)
Junji Ogura (i midten) i selskab med blandt andre FIFA-præsident Sepp Blatter. (Foto: AP)

Junji Ogura ryster så meget på hovedet, at han må have fået en skade i nakken.

Japaneren, der er såkaldt honorary president i det nationale fodboldforbund, afviser på det hårdeste, at der skulle være foregået noget, der ikke tåler dagslys.

Men faktum er, at han er havnet i mediernes lys, efter det nu er kommet frem, at Japan og Sydkorea skulle have betalt halvanden million dollars i forbindelse med VM-værtsskabet i 2002, som de to nationer delte mellem sig. Beløbet skulle være overført i 2000.

Det er den spanske avis Diario As, der har offentliggjort et interview med en unavngiven kilde i det sydamerikanske fodboldforbund, CONMEBOL.

Men Ogura afviser overfor den japanske avis Asahi Shimbun:

- Det er umuligt! En sådan betaling ville være umulig, da vi havde fået tildelt værtsskabet fire år tidligere (i 1996, red.). Desuden havde vi slet ikke den slags penge, siger Ogura.

Spørgsmålene trænger sig på. Foto. AP Jan Jensen Et helvede af skandaler: Her er FIFA's syv plager

'Jeg ved ingenting!'
Avisen citerer desuden det japanske fodboldforbunds nuværende præsident Kuniya Daini for at sige, at man nu vil efterforske, om pengene er overført.

En helt tredje japaner, Kozo Tashima, der er medlem af FIFA's magtfulde eksekutiv-komité, fortæller lokale medier, at han aldrig har hørt tale om en overførsel.

- Jeg ved ingenting. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, har han sagt.

Delaney med sin kæreste Emma English. (Foto: All Over Press) Intl. fodbold Fodbold-boss forarget: Blatter gloede på min kæreste

Den anonyme kilde, Diario As har interviewet, fortæller, at daværende CONMEBOL-præsident Nicolás Leoz, der var blandt de anholdte i FBI's omfattende sag, der tog sin begyndelse i Zürich for flere uger siden, overførte penge fra forbundet til private konti. Vedkommende har også fortalt, at Oguras forgænger, Ken Naganuma, var manden, der stod for at overføre de halvanden million dollars. Han er dog død efterfølgende.

Nicolás Leoz er en af 14 tidligere- eller nuværende topfolk i FIFA, der er under anklage af de amerikanske myndigheder for blandt andet pengevask, skattesvig og bestikkelse i forbindelse med tildelingen af VM-værtsskaberne i Rusland og Qatar i 2018 og 2022.

Med de anonyme udtalelser er samtlige VM-slutrunder fra 1998 og frem til 2022 nu blevet indblandet i og nævnt i forbindelse med FIFA-skandalerne.

4 kommentarer
Vis kommentarer