Argentinas fodboldkvinder skaber overraskelse ved VM

Japan og Argentina tørnede mandag sammen i holdenes første kamp ved VM i fodbold. Kampen endte uden mål

De argentinske kvinder formåede at sikre sig et 0-0 resultat mod Japan. Det står i stærkt kontrast til deres 0-11 nederlag i åbningskampen tilbage under VM i 2007. Foto: Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix
De argentinske kvinder formåede at sikre sig et 0-0 resultat mod Japan. Det står i stærkt kontrast til deres 0-11 nederlag i åbningskampen tilbage under VM i 2007. Foto: Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix

Argentinas fodboldkvinder skabte mandag en stor overraskelse ved VM, da det lykkedes de undertippede sydamerikanere at spille 0-0 mod Japan i gruppe D.

Japan, som har været i VM-finalen de seneste to gange, dominerede det meste af opgøret på Parc des Princes i Paris, men magtede ikke at score.

Argentina har med det uafgjorte resultat fortsat aldrig vundet en VM-kamp. Holdet var med til VM i 2003 og 2007.

Argentina havde tabt alle seks kampe ved de to tidligere VM-slutrunder - og i fire af de seks kampe indkasserede argentinerne seks mål eller mere.

Derfor var mandagens nullert et stort resultat for Argentina, som nu kan drømme om at gå videre fra gruppen, der også tæller England og Skotland.

Resultatet stod også i kontrast til argentinernes åbningskamp ved VM i 2007. Her tabte Argentina med hele 0-11 til Tyskland, og det er stadig det største nederlag ved en VM-slutrunde for kvinder.

De japanske fodboldkvinder vil derfor være enormt skuffede, og de havde da også chancerne til at vinde kampen.

En af de største afbrændere stod Yui Hasegawa for ti minutter inde i anden halvleg, da hun lige foran mål skød langt ved siden af.

Japan, som vandt VM i 2011 og blev nummer to i 2015, kan blive det første hold til at nå tre VM-finaler i træk, hvis holdet når frem til finalen 7. juli.

Der blev mandag spillet en kamp yderligere ved VM i Frankrig. I den kamp vandt Canada med 1-0 over Cameroun i Montpellier. Det var den første kamp i gruppe E.

Canadiernes mål blev sat ind af forsvarsspilleren Kadeisha Buchanan i slutningen af første halvleg.

Foto fra Irlands udligning i Parken i fredags. I aften sikrede de sig alle tre point, da de sikkert slog Gibraltar. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Ingen hjælp til Danmark: Irland listede pligtsejr hjem

Morata scorede til 2-0 for Spanien. Foto: Oscar del Pozo/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Spanien buldrer videre med sejr over Sverige

Det danske landshold hentede deb nødvendige sejr mod Georgien. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Kæmpe succes: Hareides kaniner får topkarakter

1 kommentar
Vis kommentarer