Argentinas kompleks startede med Danmark

Michael Laudrup indledte Argentinas finalekompleks, da han i 1995 scorede i den danske finalesejr

Argentinas finalekompleks startede med Danmark i 1995 (Foto: AP)
Argentinas finalekompleks startede med Danmark i 1995 (Foto: AP)

Lionel Messi valgte efter mandag morgens nederlag til Chile i Copa America-finalen at stoppe landsholdskarrieren.

Dermed lykkedes det aldrig for Messi at vinde en senior-titel med Argentina. Fire finaler nåede han at tabe med Argentina, der samlet har opbygget sig lidt af et kompleks og nu har tabt syv finaler på stribe.

Og faktisk startede finale-nedturen mod Danmark tilbage i 1995, efter Argentina ellers havde vundet Copa America-finalerne i både 1993 og 1991.

1995: Danmark-Argentina 2-0 - King Fahd Cup
- Danmark indledte Argentinas finale-nedtur, da Michael Laudrup og Peter Rasmussen scorede målene i finalen i turneringen, der var forløberen til Confederations Cup. Argentina havde spillere som Javier Zanetti, Roberto Ayala, Ariel Ortega, Gabrial Batistuta med, mens Hernan Crespo så hele finalen foran 35.000 tilskuere. Michael Laudrup måtte tidligt få ud med en skade, og blev afløst af Morten Wieghorst, mens Brian Laudrup spillede hele kampen, hvor Mogens Krogh holdt buret rent.

2004: Brasilien-Argentina 6-4 straffe (2-2) - Copa America
- Argentina stillede med stjerner som Kily Gonzalez og Javier Saviola, mens unge Carlos Tevez og Javier Mascherano også var med. Adriano udlignede imidlertid tre minutter før tid, og så brændte Andres D'Alessandro og Gabriel Heinze i straffesparkskonkurrencen.

2005: Brasilien-Argentina 4-1 - Confederations Cup
- Pablo Aimar scorede for Argentina i nederlaget, hvor Ronaldinho, Kaka og to gange Adriano viste klasseforskellen mellem Brasilien og Argentina.

2007: Brasilien-Argentina 3-0 - Copa America
- Juan Roman Riquelme styrede Argentina i finalen via storsejre mod USA, Peru og Mexico, men i finalen lavede Roberto Ayala selvmål, ligesom Julio Baptista og Dani Alves fik scoret for de blågule, mens Messi ikke var afgørende.

2014: Tyskland-Argentina 1-0 forlænget (0-0) - VM
- Både Gonzalo Higuain og Lionel Messi brændte store schancer, og så endte Mario Götze med at blive matchvinder for tyskerne i den forlængede spilletid i Rio.

2015: Chile-Argentina 4-2 straffe (0-0) - Copa America
- Argentina havde efter en nervøs turnering ydmyget Paraguay med 6-1 i semifinalen med Lionel Messi i superform, men i finalen brændte Gonzalo Higuain straffespark i ordinær tid, mens Matias Fernandez og Ever Banega brændte i straffesparkskonkurrencen, hvor Alexis Sanchez blev matchvinder.

2016: Chile-Argentina 4-2 straffe (0-0) - Copa America
- I en tro kopi af 2015-finalen kom Argentina igen til finalen i målform, men efter fem mål undervejs i turneringen, så missede Messi sit straffespark i straffesparkskonkurrencen i amerikanske New Jersey, og så vandt Chile igen - denne gang uden hjemmebanefordel. Argentina var ellers ikke bagud en eneste gang i turneringen, ligesom man heller ikke var i 2015.

Landsholdsfodbold Argentinsk landesorg: Sådan kommer Messi tilbage til VM 2018

Allan Olsen Er du blevet vanvittig, Messi!

Lionel Messi er stoppet på det argentinske landshold. Foto: AP Landsholdsfodbold Raser mod håbløse Messi-holdkammerater: Det er jeres skyld

Lionel Messi er ikke den eneste, der stopper på landsholdet - hele otte spillere meldes at forlade holdet. Foto: AP Landsholdsfodbold Argentinsk blodbad: Stjernerne stopper på stribe

1 kommentar
Vis kommentarer