Annonce:
Annonce:

Argentinsk landesorg: Sådan kommer Messi tilbage til VM 2018

Det regnes for blasfemi at melde fra til landsholdet, men der er en chance for, at Messi vender tilbage, mener tv-kommentatoren Jonas Schwartz, der er ekspert i argentinsk fodbold

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Verdens bedste fodboldspiller har valgt at stoppe på Argentinas landshold i en alder af 29 år. Spørgsmålet er, om Lionel Messi alligevel kan tænkes at være tilbage på holdet til VM i Rusland i sommeren 2018. En af Danmarks førende eksperter i argentinsk fodbold, Jonas Schwartz, mener, at det kræver to ting.

- Der skal tages hånd om problemerne i det argentinske fodboldforbund (AFA), og så skal han mærke, at stemningen omkring ham vender, så han kan mærke kærligheden fra folket, der ligesom skal sige: 'Vi har brug for dig', siger Schwartz til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Messi er træt i hovedet af alt det påstyr, der er omkring hans person, når han er med landsholdet. I Argentina ser både pressen og befolkningen, hvor fantastisk han er i Barcelona, men de føler ikke, at han leverer i de største kampe for Argentina, siger Schwartz og henviser til både Copa América-finalen sidste år og VM-finalen i 2014.

55422731.jpg

Messi chokerer: Jeg stopper på landsholdet

Grædende Messi skurk i nyt finale-nederlag

Meldingen om Messis landsholdsstop kom umiddelbart efter mandag morgens finale-nederlag i årets Copa America, hvor Argentina for andet år i træk tabte til Chile efter straffesparkskonkurrence, og denne gang brændte Messi straffe og skuffede igen, selv om det forinden var blevet til fem mål i turneringen.

- Landsholdet i Argentina har en sindssyg stor position i samfundet, og det kan vi slet ikke forstå i Europa. Det er meget mere end blot fodbold. For en argentiner er landsholdet det største, og det er derfor Messis stop chokerer mange. Det er næsten blasfemi, siger Schwartz, der kalder problemerne i fodboldforbundet alvorlige.

Annonce:

- Det har været et stort kaos i forbundet siden VM 2014, hvor den tidligere præsident døde, og det har helt sikkert haft betydning for Messis stop. Han orker ikke sådan en børnehave mere, siger Schwartz, der fortæller om store logistiske problemer internt.

- Og så har Messi nok forventet større beskyttelse fra forbundet, men fordi det har været i kaos, så har spillerne og landstræneren følt sig meget alene i forbindelse med kritikken af landsholdet.

argentina mister spillere

Argentinske medier fortæller, at også Javier Mascherano stopper, og både Sergio Agüero og Gonzalo Higuain menes også at stoppe, mens der på rygteplan meldes om landsholdsstop for Lavezzi, Di Maria, Banega og Biglia - altså otte spillere i alt.

- Jeg har også læst, at flere vil stoppe, for man skal jo sige ja til at fortsætte to år mere til VM 2018, men man skal nok lige lade sommeren gå og lade VM-kvalifikationen starte igen, og så kan der måske være mere styr på forbundet, og finalen er kommet på afstand, og så kan det være, at nogen alligevel fortsætter, siger Schwartz.

Annonce:

Når så mange spillere stopper samtidig, så kunne man spekulere i utilfredshed med landstræner Tata Martino, men det er ikke tilfældet. Martino fortalte ellers i efteråret, at han var stoppet på landsholdet for længst, hvis han var Messi.

- Faktisk var det en ros til Messi, for landstræneren følte, at Messi blev kritiseret for hårdt, men alligevel havde nosser til at blive. De to har et godt forhold, og det er en samlet spillertrup, der støtter Martino, siger Schwartz.

55203043.jpg 

Argentinas næste kamp er 1. september mod Uruguay i VM-kvalifikationen, og uanset antallet af landsholdsstop, så vil Argentina kunne stille et slagkraftigt hold.

- De har mange unge spillere på vej, som man også vil se til OL. De har navne som Vietto, Icardi, Correa og Dybala, så der er masser af råmateriale, men det er store profiler, der forsvinder, og det er godt, at der stadig er to år til VM, siger Schwartz.

Skal der styr på forbundet, og skal Messi komme tilbage, så kræver det formentlig et præsidentskifte.

Annonce:

- Messi har tidligere støttet en stor medie-person ved navn Marcelo Tinelli, men han trak sig før seneste præsidentvalg, der så endte med at blive annulleret på grund af stemmefusk. Kommer han tilbage, kan Messi se, at der vil være ordnede forhold på vej, siger Schwartz.

Finale-nederlaget mod Chile var Argentinas syvende finale-nederlag på stribe. Siden 1995, hvor man tabte til Danmark i King Fahd Cup, så har man tabt fire Copa America-finaler, en Confederations Cup-finale og en VM-finale. Messi har været med i fire af nederlagene.

Raser mod håbløse Messi-holdkammerater: Det er jeres skyld

55203959.jpg

Argentinsk blodbad: Stjernerne stopper på stribe

Se grædende Messi efter Copa-skuffelse: 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: