Armeniens bedste våben er væk: 'Én af verdens bedste'

Den armenske stjernespiller Henrikh Mkhitaryan bliver ikke klar til aftenens VM-kvalkamp i Parken mod Danmark

Det er et svækket armensk landshold, der i aften gæster Parken i København.

Armeniens ultimativt største profil og anfører Henrikh Mkhitaryan døjer nemlig stadig med den muskel-skade i venstre lår, som han pådrog sig under 0-3 nederlaget i onsdagens venskabskamp mod Tjekkiet.

Men det er tværtimod gode nyheder for landstræner Åge Hareide og de danske drenge.

I aften kommer Eriksen og co. nemlig til at stå over for en langt mere overkommelig opgave, end de i første omgang formentlig havde regnet med.

For både den tidligere Randers-angriber Yura Movsisyan, som scorede to gange i chok-sejren på 4-0 i Parken over Danmark tilbage i 2013, og den lynhurtige Manchester United-kant Henrik Mkhitaryan, som dengang også scorede et enkelt mål mod Danmark, er begge ude af den armenske spillertrup, når VM-kvalifikationsrunden sparkes i gang søndag aften.

Chancerne for en rødhvid sejr i årets første kvalkamp i gruppe E er dermed blevet betydeligt større.

Kongen af armensk fodbold
Og ifølge fodboldkommentator og tidligere landsholdsspiller Morten Bruun er det da også en vaske ægte verdensklasse-spiller, som Danmark undgår at skulle forsvare sig imod i aften:

- Mkhitaryan er en af de dygtigste spillere i verden til at drive bolden frem ad, og han gør det i øvrigt med en kolossal fart.

- Han er typen, der søger ind i feltet og kan afslutte med begge ben. Han er kongen af armensk fodbold og den helt store dirigent på det armenske hold.

Bundesliga-ekspert og Eurosport-kommentator, Henrik Willum, deler samme opfattelse af det armenske fodbold-geni:

- Han er stjernen på det armenske landshold. Det er ham, det hele drejer sig om. Når de er i tvivl, så giver de bolden til ham. Punktum.

- Det armenske landshold kan sagtens finde elleve spillere, som kan stå nede i forsvaret og sparke bolden væk, men hvis de har ambitioner om spil frem ad banen mod Danmark, så skulle de have haft Mkhitaryan med. Deres offensiv står og falder med ham, siger Willum.

Fokus på det danske spil
Selvom de to dansker-bødler Movsisyan og Mkhitaryan tilsammen har scoret 29 mål for Armeninen, så er den tidligere danske landsholds-back dog sikker på, at nøglen til dansk sejr på hjemmebane mod armenierne derimod altid har været en helt anden, nemlig at bevare fokuset på egne aktioner:

- Nu hvor vi har vidst, at Movsisyan under alle omstændigheder ikke skulle med i Parken, så kunne vi i første omgang koncentrere os defensivt mest om Mkhitaryan. Og det var da også en klar fordel. Men generelt i sådan en kamp, er det os selv, vi i stedet bør fokusere på. Der er os, der skal lykkes med vores egne aktioner.

- Det er en kamp, hvor Danmark skal have bolden 60 procent af tiden, så vi kan håbe, at det offensive tryk, de danske spillere skaber, gør, at bolden forbliver på armeniernes banehalvdel. Det gør det i hvert fald betydeligt nemmere, siger Lars Jacobsen om aftenens opgør.

Det armenske fodboldforbund meldte fredag ud på deres hjemmeside, at Henrikh Mkhitaryan højst sandsynligt vil være ude i op til 7-10 dage. Det er derfor ikke blot en yderst vigtig kvalkamp, som verdensstjernen misser.

Det er også tvivlsomt, om den farlige playmaker når at blive klar til næste weekends engelske lokal-derby mellem rivalerne fra Manchester City og sin egen klub, Manchester United.

Tilbage med maner: Kong-Messi sikrer comeback-sejr

viasat_e0caac9a-de05-41fc-8501-9dc2bf7c9faf.png

Statistik mod Armenien

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.