Arnesen i kras kritik: DBU brænder straffespark

Landsholdslegenden Frank Arnesen er forundret over, at DBU er ved at køre Morten Olsen ud på et sidespor

Frank Arnesen fremlægger hård kritik af DBUs dårlige forhold til Morten Olsen (Foto: Ole Kjær)
Frank Arnesen fremlægger hård kritik af DBUs dårlige forhold til Morten Olsen (Foto: Ole Kjær)

Landstræner Morten Olsen har de seneste 15 år været DBU’s mest eksponerede personlighed.

Men alt peger på, at den nye DBU-ledelse ønsker at gå nye veje og langsomt udfase Morten Olsens indflydelse på dansk fodbolds fremtid.

Mandag kunne Ekstra Bladet fortælle, at Olsen ikke var blevet inddraget i processen med at udpege to betydningsfulde jobs som elitechef og talentchef. Olsen bekræftede, at han slet ikke var blevet informeret eller spurgt til råds.

Det kom i kølvandet på, at DBU-ledelsen havde ’glemt’ at invitere Morten Olsen og trænerne til Dansk Fodbold Award, der blev afholdt i Odense i fredags.

At landstræneren med mere end et år tilbage af sin kontrakt skubbes ud på et sidespor vækker undren blandt adskillige fodboldfolk med en vis tyngde.

Se også: Landsholdskoryfæer: Hvad har DBU gang i?

Landsholdskoryfæ og tidligere sportsdirektør i klubber som Chelsea og HSV Frank Arnesen ryster på hovedet ad DBU’s manglende involvering af Olsen i ansættelsesprocessen på elite- og talentchef.

- Fodbold er på mange måder et specielt arbejde. Du finder få mennesker i denne verden, som har dedikeret deres liv så meget til fodbold og har så stor indsigt som Morten Olsen. Så for mig er det mildest talt overraskende, at man ikke har udnyttet en kapacitet som Morten i det stykke arbejde, siger Frank Arnesen, der i dag er tilknyttet tv-kanalerne 5’eren og 6’eren som ekspert på landsholdet.

- Det er forståeligt, hvis DBU ønsker at gå nye veje. Men Morten Olsen ved om nogen, hvilke personer der kan gøre en forskel i arbejdet for dansk fodbolds fremtid. Morten er ham, der startede den røde tråd, som har udklækket trænerkapaciteter som Thomas Frank og Kasper Hjulmand. Som jeg ser det, har DBU brændt et straffespark uden målmand ved at undlade at tage Morten Olsen med på råd, slår Arnesen fast.

Se også: DBU udviser manglende respekt

Når det gælder den manglende invitation til Dansk Fodbold Award, mener Frank Arnesen, at det er en dybt pinlig sag for DBU-toppen, der bør hæve en løftet pegefinger internt.

- Jeg har da oplevet folk blive fyret i fodbold for meget mindre. Så hvis der er tale om en administrativ fejl, som DBU siger, så skal der i hvert fald falde et gult kort til den, der glemte at invitere landstrænerne. Alle trænerne i DBU-systemet er vigtige, og de bør selvfølgelig være med til sådan en begivenhed, hvor det danske fodboldsystem hædres, lyder det med skarpe skud fra Frank Arnesen.

Landsholdslegenden, der i 2013 blev optaget i fodboldens Hall of Fame, ærgrer sig samtidig over timingen af konflikten mellem DBU og landsholdsspillerne.

Det kan i værste fald betyde, at landsholdet må spille uden profilerne i testkampene mod USA og Frankrig sidst i marts og i EM-kvalkampen mod Serbien i juni.

- Jeg synes, det er uheldig timing, at det kommer midt i en kvalifikationsrunde, hvor der er brug for ro og fokus. Det er okay, hvis DBU skal spare og landsholdet ikke skaffer de indtægter, som det tidligere har gjort. Men tingene skal gøres på en ordentlig måde, og ingen har gavn af, at det skal trække ud, siger Frank Arnesen.

Se også: Stop ydmygelserne af Olsen: Så fyr ham dog!

Han har som tidligere sportsdirektør i flere store europæiske klubber masser af erfaringer med forhandlinger, hvor også spillernes kommercielle rettigheder inddrages. DBU ønsker at lave individuelle kommercielle aftaler med alle landsholdsspillere, og der mener Frank Arnesen, at DBU laver et decideret selvmål.

- Hvis de skal lave individuelle aftaler med alle de landsholdsspillere, så skal de også igennem deres agenter, og så siger jeg bare; held og lykke. Så er de måske med god vilje færdige i 2018. Det bliver meget kompliceret, og jeg vil bare mene, at DBU gør det hele mere besværligt for dem selv.

34 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere