Arnesen scorer nyt job: Fortsætter han på dansk tv?

Der er tvivl om Frank Arnesens rolle som landsholds-ekspert på tv, efter han er blevet præsenteret som ny teknisk direktør i Anderlecht

Frank Arnesen blev torsdag formiddag præsenteret som ny teknisk direktør i den belgiske storklub Anderlecht.

Spørgsmålet er, hvilken betydning det får for den danske fodboldlegendes rolle som ekspert hos Discovery Networks, hvor han gennem flere sæsoner har fungeret som ekspert, når det danske fodboldlandshold har spillet kampe på Kanal 5.

- Vi har været i kontakt med Frank i dag. Det er gået meget stærkt de seneste 48 timer i forhold til jobbet i Anderlecht, siger Discovery Networks sportsdirektør Anders Bay i en skriftlig udtalelse til Ekstra Bladet.

- Det er en af de flotte adresse i europæisk fodbold og et vidnesbyrd om, at Frank fortsat har et stærkt navn i branchen.

- Vi er selvfølgelig interesserede i at holde på Frank, men det er også et stort job, han er blevet valgt til. I starten af det nye år stikker vi hovederne sammen og ser, hvad der er muligt, siger Bay.

Frank Arnesen og tv-værten Mette Cornelius til Award-show i 2016. Foto: Kenneth Meyer
Frank Arnesen og tv-værten Mette Cornelius til Award-show i 2016. Foto: Kenneth Meyer
 

Det danske landshold spiller 26. marts på udebane mod Schweiz i den første kamp i EM-kvalifikationen. I juni gælder det Irland og Georgien i Parken, mens de fem sidste kampe spilles til efteråret.

Arnesen har tidligere repræsenteret Anderlecht som spiller. Det var fra 1983 til 1985, hvor han vandt mesterskabet i sin sidste sæson med klubben.

Arnesen selv er glad for sit nye job.

- Jeg er glad for at skifte til RSC Anderlecht. Det er en ære at være en del af denne klub, både som spiller i fortiden og snart som teknisk direktør, siger Arnesen til klubbens hjemmeside.

- Jeg håber, at jeg kan være med til at skrive en god historie her sammen med staben, den sportslige ledelse og spillerne.

Efter den aktive karriere har den tidligere landsholdsspiller været blandt andet været sportsdirektør i PSV, Tottenham, Chelsea og HSV, men det er første gang, at han skal være teknisk direktør.

Senest har han været sportsdirektør for Metalist Kharkiv i 2014, mens han i 2015/2016 havde samme job for græske PAOK, og her kunne klub-jobbet godt kombineres med tv-jobbet.

Frank Arnesen lander kæmpe job

Fire centimeter fra VM's flotteste mål

Afslørede Tøftings familietragedie: Det var kalkuleret ondskab

Trist dansk EM-helt: - Nåede ikke at sige farvel