Arnesen til DBU: Vælg en dansker som landstræner

- Man kan håbe, at Michael Laudrup er parat til jobbet, fordi han er den oplagte kandidat, mener Frank Arnesen

Frank Arnesen mener, at DBU skal vælge en dansker som kommende landstræner fra næste sommer. (Foto: Imago)
Frank Arnesen mener, at DBU skal vælge en dansker som kommende landstræner fra næste sommer. (Foto: Imago)

Det er en enorm opgave DBU står foran i de kommende måneder, hvor unionen for første gang i 16 år skal finde firmaets vigtigste medarbejder for fremtiden – landstræneren.

Via sit job som sportsdirektør i en række storklubber som PSV Eindhoven, Tottenham, Chelsea, Hamburger SV og aktuelt i græske PAOK FC kender Frank Arnesen alt til opgaven om at finde en ny træner.

- Det er helt afgørende at få en træner, der passer til det projekt og den spillestil, man vil praktisere. Her i PAOK ville jeg gerne have en træner, der kendte lidt til Balkan-mentaliteten. En træner, der ikke går i panik, fordi vi taber to kampe, selv om bølgerne går højt og skuffelsen er stor hos fansene. Derfor blev det kroaten Igor Tudor.

Se også: Frank Arnesen lander nyt topjob  

Han skal passe til mentaliteten
- DBU bør også tænke over at finde en person, der passer til spillestilen, mentaliteten og hele projektet, mener Frank Arnesen og slår fast:

- Når man ser på de krav, som DBU har sat op for en ny landstræner, så er det vel reelt kun Michael Laudrup, der opfylder kriterierne til jobbet. Man kan også sige, at der er meget få danskere på det niveau. Omvendt har mange danskere heller ikke fået chancen.

- Personligt tror jeg det vil være bedst, hvis der kommer en dansker til landstrænerjobbet. En træner, der kender kulturen, taler sproget og kan føre alle Morten Olsens ideer videre fra Den Røde Tråd, siger Frank Arnesen og nævner et andet alternativ til Laudrup.

- Kasper Hjulmand fik desværre ikke særlig land snor i Mainz. Jeg havde håbet og forventet, at de havde været mere tålmodige med ham. Det er ærgerligt, fordi han fagligt er dygtig. Han har også udført et stort arbejde i dansk fodbold, hvor han har været med til at præge tingene i den rigtige retning, mener Frank Arnesen og henviser til den måde, Hjulmand ønsker at spille fodbold på ligger godt i tråd med det Morten Olsen har stået for.

Se også: Arnesen slår til: Køber stort ind før Brøndby

Ikke regelmæssigt på banen i 20 år
Frank Arnesen har dansk pas, men han har ikke boet i landet i 40 år og vender nok aldrig hjem igen.

Frank Arnesen kan i teorien sagtens beklæde jobbet som dansk landstræner. Han har den højeste eksamen P-licens, der kræves for at træne på det niveau. Men det er ikke aktuelt for ham at sætte sig på trænerbænken igen. Han gjorde det én uge i Hamburger SV for et par år siden, men det er ikke planen, at det skal ske igen.

- Jeg har alle de krævede eksamener. Men jeg har ikke regelmæssigt været på træningsbanen de seneste 20 år. Derfor vil jeg heller ikke være træner igen. Heller ikke dansk landstræner, påpeger han.

Med ro i sindet
I dag lander Frank Arnesen i København sammen med sin nye arbejdsgiver, PAOK FC. Mens den 58-årige sportsdirektør i sidste uge var nervøs og usikker på, hvor hans nye mandskab stod i forhold til Brøndby, kan han med ro i sindet se frem til torsdagens returkamp.

Græske PAOK FC er efter 5-0 i den første kamp allerede sikret en plads i Europa League-gruppespillet. I øvrigt for femte gang i løbet af de seneste seks sæsoner.

Frank Arnesen har fået, hvad man roligt kan kalde en stressende, men særdeles god start på det nye græske eventyr. Han har hentet otte nye spillere, en ny træner og skal i gang med at gøre PAOK FC til seriøse titeludfordrere i konkurrencen mod Olympiakos og Panathinaikos.

I morgen aften kan han dog sætte sig roligt tilbage i stolen på Brøndby Stadion og nyde det. Hans nye klub har løst den første opgave: Kvalifikationen til gruppespillet.

Se også: Arnesen sikker: Topscorer bliver god i Premier League

34 kommentarer
Vis kommentarer