Dansk dommer i australsk stormvejr

FODBOLD: Australiens hollandske landstræner, Guus Hiddink, er mildest talt ikke tilfreds med den danske dommer Claus Bo Larsen efter VM-playoff-kamp

Ingen af holdene var tilfredse med Claus Bo Larsens indsats. (Arkivfoto)
Ingen af holdene var tilfredse med Claus Bo Larsens indsats. (Arkivfoto)
Claus Bo Larsen er en temmelig upopulær mand - både i Australien og i Uruguay. Netop de to lande tørnede lørdag sammen i den første VM-playoff-kamp, og ingen af dem er videre tilfredse med den danske dommers indsats i kampen, der blev spillet i Montevideo i Uruguay.

Hjemmeholdet vandt 1-0, og baggrunden for målet får Australiens hollandske landstræner helt op i det røde felt.

- Efter min mening vinkede linjevogteren for et frispark til os, men han sænkede pludselig flaget. Jeg tror, det gik i stykker, og dommeren tog så over og pegede frisparket den forkerte vej, sagde hollænderen om kampens afgørende situation.

Claus Bo Larsen fandt nu heller ikke megen medvind i den uruguayanske lejr. Hjemmeholdet og de 60.000 larmende tilskuere i Montevideo følte sig undervejs grundigt snydt for et straffespark, da Recoba efter en time faldt i feltet efter nærkamp med den australske målmand Mark Schwarzer.

Guus Hiddink er dog optimistisk forud returkampen.

- 1-0 er på papiret okay, men når man har set kampen, så tænker man, at vi skulle have scoret mindst et mål, sagde landstræneren.