Frankrig og Italien EM-klar

FODBOLD: De store fodboldnationer kan juble over at deres talenter er klar til at kæmpe med ved EM

Først tog det tyske U21-landshold det sidste afgørende skridt mod EM og senere tirsdag fik nationen følgeskab af talenterne fra Frankrig og Italien.

De tre fodboldmæssige sværvægtere vandt alle på eget græs i tirsdagens returkampe.

Tyskland besejrede Tjekkiet, Frankrig slog England og Italien senest Ungarn hjem med et nederlag.

Mens Tyskland allerede før mødet med tjekkerne syntes tæt på EM, så var der mere spænding i Frankrig og Italien.

Frankrigs første møde med England var endt 1-1 og englænderne kunne skimte EM-slutrunden, da Darren Bent satte panden til et frispark fra Ryan Taylor og bragte sit mandskab foran 1-0 ti minutter efter pausen.

Glæden blev kortvarig. Fire minutter senere udlignede Franck Ribery og for at gøre ondt værre så var der ikke gået mere end et par minutter mere, så måtte den engelske anfører Gary O'Neill lade sig udskifte med en skade.

Det lignede længe forlænget spilletid, men de engelske EM-drømme brast få minutter før tid. Et kontroversielt straffespark blev konverteret af Jimmy Briand til 2-1 og dermed fransk billet til EM.

I Italien skulle de ungarske talenter score, for at holde liv i EM-mulighederne. Det første opgør var endt 1-1 og med 0-0 i returkampen ville italienerne gå videre på reglen om udebanemål. Det lykkedes ikke for ungarerne. Den italienske defensiv holdt stand og i den anden ende blev Fiorentina-angriberen Giampaolo Pazzini matchvinder med kampens enlige træffer kort efter pausen.