Farvel til Heintze

FODBOLD: Den 38-årige danske veteran Jan Heintze sagde farvel til landsholdsfodbold fra bænken

Jan Heintze stopper på landsholdet efter 86 kampe i de rød-hvide farver.
Jan Heintze stopper på landsholdet efter 86 kampe i de rød-hvide farver.
Efter 86 landskampe i rødt og hvidt satte Jan Heintze lørdag et lidt trist punktum for en lang og glorværdig landsholdskarriere, da Danmark blev slået ud af VM-slutrunden i Sydkorea og Japan.

Den 38-årige danske veteran, der ikke kom ind i 0-3 nederlaget i ottendedelsfinalen til England, sagde farvel til landsholdsfodbold fra bænken.

- Det var en mærkelig fornemmelse. Jeg blev da også lige stående ude på banen, for at nyde fornemmelsen af et fyldt stadion for sidste gang, siger Heintze (klik for hans blå bog).

Den danske anfører var på banen fra start i de to første VM-opgør mod Uruguay og Senegal, men blev placeret på bænken til fordel for Niclas Jensen i opgøret mod Frankrig.

Men selv om VM-slutrundens ældste spiller gerne ville have spillet, kunne han dog alligevel finde trøst ved at kigge tilbage på sin lange karriere:

- Jeg har spillet to kampe VM og ville gerne have været med i flere. Men man kan også vende det om og sige, at det er utroligt, at man i det hele taget kan være med her som 38-årig. Jeg var allerede afskrevet som 30-årig, og har så haft otte fantastiske år derefter, og det kan jeg kun være glad for. Det så ikke sådan ud dengang, siger Heintze, der kunne have haft flere landskampe, hvis han ikke var raget uklar med Richard Møller Nielsen i forbindelse med EM-kampen mod Jugoslavien i Beograd 1991.

Veteranens kontrakt med PSV Eindhoven frem til næste sommer, men Heintze skal i følge planen bruge det kommende års tid som nedtrapning og kun træne med truppen.

- Når jeg slutter næste sommer, skal jeg bruge tiden på mit handelsfirma, mit forlag, ligesom jeg skal arbejde med merchandise i PSV, så der bliver nok at se til, siger Heintze med et lidt vemodigt blik i øjnene.
1 af 2 
2 af 2 Jan Heintze stopper på landsholdet efter 86 kampe i de rød-hvide farver.
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen