Ekspert: Så længe bli'r Romme på landsholdet

Dennis Rommedahls fremtid i rødt og hvidt er til at overskue, men Morten Olsen kommer næppe til at vrage sin tro følgesvend, vurderer DR's ekspertkommentator

Dennis Rommedahl har endnu ikke spillet sin sidste landskamp, vurderer Jan Kalborg. (Foto: Jens Dresling)
Dennis Rommedahl har endnu ikke spillet sin sidste landskamp, vurderer Jan Kalborg. (Foto: Jens Dresling)

Han har tit og ofte været udskældt i offentligheden for sine præstationer på landsholdet. Derfor er reaktionerne oven på tirsdagens landskamp mod Bulgarien heller ikke nye for Dennis Rommedahl, der med 124 kampe i rødt og hvidt på cv'et formentlig er klar over, at karrieren på nationalmandskabet lakker mod enden.

DR's ekspertkommentator Jan Kalborg vurderer, at Rommedahls resterende tid på landsholdet hænger uløseligt sammen med Morten Olsen.

- Dennis Rommedahls fremtid på landsholdet er til at overskue, men først når Morten Olsen slipper tøjlerne endegyldigt, har vi set det sidste til Rommedahl.

Se også: Så drop dog Rommedahl

- Morten Olsen har altid været meget tro over for de folk, der har været med længe, og derfor vurderer jeg også, at Dennis Rommedahl som minimum vil være en del af landsholdets bruttotrup, så længe Morten Olsen står i spidsen for holdet, siger Jan Kalborg.

Afløseren for Dennis Rommedahl - når Morten Olsen senest i sommeren 2014 har sluppet landsholdstøjlerne endegyldigt - kunne meget vel hedde Nicolai Jørgensen, om end FCK'eren endnu ikke har formået at overføre sit højt anlagte spil fra sin daglige arbejdsgiver til landsholdet. Måske på grund af en slags fejlplacering i rødt og hvidt, vurderer Kalborg.

- Der er slet ingen tvivl om, at Nicolai Jørgensen er en fremtidens mand, men jeg er ikke sikker på, man har fundet den rette position på landsholdet til ham endnu, og blandt andet af den årsag har han endnu ikke kunne forløse sit potentiale. Den selvtillid, han nærmest bærer uden på tøjet i FCK, er slet ikke fulgt med over på landsholdet, fastslår Jan Kalborg, der åbner op for en interessant dansk, midtbanerokade om et års tid eller to.

- I Morten Olsens system har Danmark ikke så mange naturlige højrekantsspillere. Måske skulle man forsøge at lægge Christian Eriksen, der har spillet rigeligt med blege landskampe i sin frie, centrale offensivrolle, ud på højrekanten, og så lade Nicolai Jørgensen være den kreative kraft centralt på banens sidste tredjedel, foreslår DR-eksperten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere