Ros til DBU fra DBU i Bendtner-sag

Kritikken har været hård mod både Nicklas Bendtner, men også DBU for håndteringen af hele spirituskørsels-sagen, men nu er der endelig lidt opbakning

Lars Berendt meldte mandag ud, at Nicklas Bendtner havde fået seks måneders tænkepause fra landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)
Lars Berendt meldte mandag ud, at Nicklas Bendtner havde fået seks måneders tænkepause fra landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)

Da historien om Nicklas Bendtner slap løs i søndags om spritkørsel - endda i den forkerte retning, blev offentligheden mødt med tavshed fra DBU's side. Dagen efter kom der så endelig en melding fra fodboldforbundet:

Seks måneders tænkepause - ikke karantæne - til landsholdsangriberen. Umiddelbart en straf, der virkede hård, men da først folk kigget nærmere på de seks måneder, viste det sig, at Bendtner reelt set kun står til at misse én vigtig landskamp - nemlig hjemme mod Armenien i juni.

Og så haglede kritikken ellers igen ned over DBU. Bl.a. i en afstemning her på Ekstra Bladet, hvor 76 pct. har stemt, at straffen hvor for mild. Læs mere om det her. Også en kommunikationsekspert kritiserede hele DBU's håndtering og spurgte, om de slet ikke havde forstået alvoren - det kan du læse mere om her.

Læs også:

Se også: Laudrup enig: DBUs straf til Bendtner er for vag

Men nu kommer der endelig lidt opbakning til DBU. Måske mindre overraskende, så kommer den fra DBU selv - nemlig DBU's etiske råd, hvor formand Per Larsen siger følgende:

- Vi har faktisk slet ikke været inde over sagen endnu. Men DBU har også været hurtige til at reagere og fik straks taget action på den. Derfor haster det ikke for Etisk Råd at kigge på sagen. Der er kommet klare signaler fra DBU om, at det er en uacceptabel måde at udstille fællesskabet på, siger Per Larsen til sporten.tv2.dk.

Læs også:

Se også: Juventus giver Bendtner kæmpebøde

DBU's etiske råd har ikke været inde over karantænen og har derfor heller ikke nogen holdning til, om straffen er for hård eller for mild oplyser Per Larsen til sporten.tv2.dk.

Nicklas Bendtner blev tirsdag idømt frakendelse af sit kørekort i tre år og fik yderligere en bøde på 842.000 kr.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere