DBU: Vi bør forsøge at komme i spil til EM 2020

DBU-formand Allan Hansen mener, at Danmark skal være medvært ved fodbold-EM i 2020

DBU vil forsøge at hive slutspilskampe ved EM i 2020 til Danmark. (Arkivfoto: AP)
DBU vil forsøge at hive slutspilskampe ved EM i 2020 til Danmark. (Arkivfoto: AP)

Når EM i fodbold skal afvikles i 13 byer over hele Europa, skal Danmark forsøge at byde ind som værtsland.

Det fastslår formand i Dansk Boldspil-Union (DBU), Allan Hansen, i sin tale ved DBU’s repræsentantskab lørdag formiddag i Odense.

- Det er en unik chance for et land som Danmark for at blive en del af en EM-slutrunde, og derfor bør vi set med mine øjne som udgangspunkt være positive for at forsøge at komme i spil, siger Allan Hansen.

I Allan Hansens mundtlige beretning bliver det rost, at EM-slutrunden i 2020 vil byde på en 'markant nyskabelse' i forhold til, hvordan slutrunden hidtil er blevet afviklet.

Det europæiske fodboldforbund, UUFA, vil markere 60-året for den første EM-slutrunde, og derfor bliver EM-kampene fordelt over hele det europæiske kontinent.

- Stadionkravene gør umiddelbart, at Danmark ikke vil kunne komme i betragtning, men der er givet mulighed for, at der i relation til de indledende gruppekampe og ottendedelsfinalerne vil kunne dispenseres fra mindstekravet på 50.000 tilskuere.

- Der er mange aspekter, der bør indgå i en samlet vurdering af, om vi fra dansk side skal ansøge om værtsskabet til en pakke indeholdende en indledende gruppe samt en ottendedelsfinale, siger Allan Hansen.

- Først og fremmest præmisserne for et værtskab og for det andet, hvilken betydning det vil få, hvis det danske landshold ikke kvalificerer sig til slutrunden, og en slutrunde her i Danmark i så fald bliver uden dansk deltagelse, siger han.

Danmarks nationalstadion er Parken i København, og arenaen har en kapacitet på 38.000 tilskuere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere