Nigeria trynede Mali og er finaleklar

Mali var uden chance, da Nigeria onsdag vandt semifinalen ved Africa Cup of Nations med 4-1.

Brown Ideye sender bolden forbi Mali-keeper Mamadou Samassa (tv.) og forsvareren Molla Wague og i mål i dagens semifinale. (Foto: AP/Rebecca Blackwell)
Brown Ideye sender bolden forbi Mali-keeper Mamadou Samassa (tv.) og forsvareren Molla Wague og i mål i dagens semifinale. (Foto: AP/Rebecca Blackwell)

Nigeria blev det første hold, der spillede sig i årets finale ved de afrikanske fodboldmesterskaber, Africa Cup of Nations, som i år spilles i Sydafrika.

Det skete med en sikker 4-1-sejr i semifinalen over Mali i Durban. Nigeria var foran med hele 3-0 ved pausen, og opgøret var altså mere eller mindre afgjort inden for de første 45 minutter.

Elderson Echiejile, forsvarsspiller fra portugisiske Braga, og Dynamo Kiev-angriberen Brown Ideye bragte Nigeria foran henholdsvis 1-0 og 2-0.

Læs også:

Se også: Prostituerede: Nigeriansk triumf udløser gratis sex i en uge

Lige inden pausen tog Emmanuel Emenike, der er angriber i Spartak Moskva, sig af et frispark, der blev rettet af og røg i mål til 3-0. Det blev 4-0 i anden halvleg, inden Mali fik et trøstmål med et kvarter tilbage af kampen.

Randers FC's Adama Tamboura var med i startopstillingen for Mali, men venstrebacken kunne ikke forhindre det store nederlag.

I finalen møder Nigeria enten Burkina Faso eller Ghana, som mødes senere onsdag aften i den anden semifinale. Finalen spilles på søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere