Mirakelkur: Landsholdsafbud spillede i weekenden

Otte syge og skadede spillere meldte fra til onsdagens venskabskamp men blev klar til weekendens klubkampe

Disse otte var ukampdygtige i onsdags - syv af dem spillede i weekenden. Den ottende kan spille i dag (Fotocollage: Lars Poulsen/Claus Bonnerup/Tariq Mikkel Khan)
Disse otte var ukampdygtige i onsdags - syv af dem spillede i weekenden. Den ottende kan spille i dag (Fotocollage: Lars Poulsen/Claus Bonnerup/Tariq Mikkel Khan)

Afbuddene væltede ind, da Morten Olsen forleden kaldte til venskabskamp i Istanbul. Otte mand havde meldt fra, da fløjten lød, og debutanterne stod i kø efter deres første landskampsnål.

Et par dage senere var alle otte dog udskrevet fra skadestuen og rustet til at tørne ud i deres klubtrøjer. De fleste af dem med fuld spilletid.

Et scenarie, der stiller nye spørgsmål til seriøsiteten i og værdien af venskabskampe.

- Den kamp kommer også på det mest ubelejlige tidspunkt. Der tages lidt lettere på det, og det ser du også i andre lande, så jeg tror snart, den termin i november pilles ud af kalenderen, vurderer fodboldeksperten Jan Kalborg.

Klar for klubben
- Har du problemer, så er det nok ikke Tyrkiet, du vælger, hvis du også skal spille nogle vigtige klubkampe kort efter. Så vurderer du, hvad du kan holde til.

- I Jores Okores tilfælde ligger der en ligakamp allerede to dage efter og en Champions League-kamp på tirsdag, påpeger Kalborg og tilføjer:

- Havde det været en kvalifikationskamp, havde Morten Olsen nok forlangt at få de skadede til landsholdslejren for at vurdere dem.

Et par stykker af dem nåede da også frem til landsholdslæge Søren Kaalunds kyndige hænder.

Og han ser ikke nogen skræmmende tendens:

- Jeg synes, at alle er meget disponerede for at spille på landsholdet. Jeg oplever ikke, at spillerne er mere træge til at melde sig klar til venskabskampe end til kvalifikationskampe.

Ikke et mønster
I forhold til de skader, som får spillerne til på forhånd at melde fra, føler han ikke at have grund til at tvivle på deres forklaring.

- Det er hver gang en vurdering, man tager i den pågældende klub, og som jeg jo ikke har mulighed for at bedømme.

Når beslutningen tages, efter at de er tjekket ind i lejren, er der hver gang tale om en individuel vurdering og ikke noget generelt mønster, mener han.

- For eksempel havde William Kvist et maveonde. Den slags sker, og det går som regel hurtigt over igen. Derfor er der ikke noget mystisk i, at han kunne spille fuld tid for Stuttgart få dage efter.

Hypotetisk
Assisterende landstræner Peter Bonde er på linje:

- Der sker jo altid noget over nogle dage. Nogle så vi på i lejren. Sådan er det jo altid. De vil jo gerne spille, men de vil også gerne spille nogle dage efter.

Havde I fået lige så mange afbud til en kvalifikationskamp mod Italien i Parken?

- Det er et hypotetisk spørgsmål, og det ved du godt.

Føler du, at I får et reelt udbytte af den slags afbudsramte venskabskampe?

Se mere:

Se også: Morten Olsen afviser kritik af masseafbud

- Selvfølgelig, det var en fin kamp med mange gode præstationer.

Så de mange afbud er ikke et irritationsmoment?

– De spiller ikke, fordi de ikke kan, fastslår Peter Bonde.

OBs Michael Silberbauer er den eneste af de otte, som endnu ikke har spillet. Han er dog med i OBs trup til aftenens Superligakamp mod Randers.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen