Shevchenko bytter fodbold ud med politik

Den tidligere Milan-stjerne indstiller karrieren og stræber nu efter en karriere som politiker

Den ukrainske fodboldstjerne Andriy Shevchenko har spillet sin sidste kamp på topplan og jagter i stedet en karriere i politik.

Det meddeler den 35-årige angriber på Dynamo Kievs hjemmeside fredag aften.

Dermed slutter fodboldkarrieren for en af Ukraines bedste spillere gennem tiderne, som meget passende optrådte for sidste gang på fodboldbanen, da Ukraine i sommer sammen med Polen arrangerede EM i fodbold.

Ved den lejlighed stod der Shevchenko på de to eneste mål, Ukraine lavede i turneringen, da han sikrede værtsnationen en 2-1-sejr over Sverige med sit mål nummer 47 og 48 i landsholdstrøjen.

Læs også:

Se også: Legende stopper på landsholdet

Hans kontrakt med Dynamo Kiev udløb i juni, men det har hidtil været uklart, hvad Shevchenko nu skulle fordrive tiden med. Han har tidligere ytret interesse for at skifte til den amerikanske liga.

I et interview siger Dynamo Kiev-legenden, at hans fremtid ligger uden for fodboldverdenen. På en pressekonference lørdag vil han fortælle mere om den politiske karriere, han altså nu stræber efter.

Andriy Shevchenko, der slog igennem som lynhurtig angriber på Dynamo Kijev-mandskabet i midten af 1990'erne. Siden rykkede han til AC Milan, hvor han tilbragte sine bedste fodboldår.

Det var også her, han i 2004 modtog den traditionsrige guldbold som tegn på, at han på det tidspunkt var Europas bedste fodboldspiller.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen