EM-helte tabte revanchen

- Vi hævner os om fem eller 10 år, når vi har fået pusten igen, siger John Faxe Jensen

Bent 'Turbo' Christensen ærgrer sig over en brændt chance i EM-revanchen på Østerbro Stadion. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Bent 'Turbo' Christensen ærgrer sig over en brændt chance i EM-revanchen på Østerbro Stadion. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

ØSTERBRO STADION (ekstrabladet.dk): - Nu skal vi lige have pudset alle de gamle historier af. De er nogle gange lidt svære at huske – men de bliver bedre og bedre!

Peter Schmeichel overlod målet til Mogens Krogh efter pausen og havde således masser af kræfter til en heftig tredje halvleg i Tivoli efter strabadserne på Østerbro Stadion, hvor Tyskland fik revanche for nederlaget i EM-finalen for 20 år siden ved at vende resultatet om.

2-0 til de forkerte på scoringer af Fredi Bobic og Thomas Doll i det 29. og 33. minut var nok til tysk triumf i kampen, der dog kun gik over to gange 35 minutter – og godt for det. Ellers kunne der have været brug for samtlige hjertestartere på Østerbro og omegn.

Ca. 4000 tilskuere luftede de gamle danske landsholdsbluser og klappede heftigt trods resultatet. Man glemmer vel ikke sine gamle helte!

Se også: Vilfort og Faxe kan sænke tyskerne igen

Nu hører det med til historien, at blot fire af tyskerne også var i aktion i finalen for 20 år siden, så nogen rigtig revanche var det vel ikke. Thomas Helmer, Stefan Reuter, Karl-Heinz Riedle og Thomas Doll fik spilletid dengang – og så havde tyskerne i stedet for Bodo Illgner lånt purunge Jens Lehmann på blot 42 somre til at tage handskerne på, og det er som bekendt ikke længe siden, den tyske keeper tog med hænder i såvel Stuttgart som Arsenal.

Bent ’Turbo’ Christensen havde Danmarks største chance, men fra tre meter og blank for mål lykkedes det angriberen at plaffe bolden på overliggeren, efter Flemming Povlsens lob havde voldt Jens Lehmann store kvaler.

De aldrende fodbold-koryfæer må nu erkende, at tyskerne har udlignet 2-0 sejren med 20 års forsinkelse – men til begge holds store held blev de ikke tvunget ud i forlænget spilletid!

- Jeg er træt, meget træt, men vi må bare arbejde på at få endnu en kamp om fem-ti år, så vi kan nå at få shinet krykkestokke, rollatorer og kørestole op, sagde John Faxe Jensen, hvis kropsfinter bestemt ikke er blevet mindre end for 20 år siden.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Barcelona tager afstand fra Griezmann-rygter
To unge afbud i Brøndbys trup til Dubai
Ståle: Skov-transfer var en lang, sej kamp
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen