Så skal der handles EM-spillere

Hvem fik solgt sig selv og hvilke spilleres agenter skal arbejde ekstra hårdt? Se danskernes transfer-form her

Både Bendtner, Kjær og Krohn-Dehli har solgt sig selv godt til EM. (Foto: Lars Poulsen)
Både Bendtner, Kjær og Krohn-Dehli har solgt sig selv godt til EM. (Foto: Lars Poulsen)

Op mod ni danskere gik ind i EM-slutrunden med den mission at sælge sig selv. Og for mindst halvdelen af spillerne lykkedes missionen formentlig perfekt.

Ekstra Bladet gennemgår her de spillere, der er på klubjagt - og deres status ovenpå EM-slutrunden, der ikke gav spilletid til ret mange:

Nicklas Bendtner
Sat til salg af Arsenal

Han er hot som aldrig før, så mon ikke det lykkes Arsenal at finde en køber. En stærk arbejdsindsats, en assist og to mål ved EM får den flabede dansker til at være en af de hotteste i Europa lige nu. Nu er spørgsmålet bare, om han spiller sine kort rigtigt. Bendtner vil spille CL-bold, men spørgsmålet er, om klubberne i den allerhøjeste klasse tør købe en spiller, der har et meget lavt bundniveau og er kendt for at træde ved siden af med jævne mellemrum. Senest med sine (måske) sponsorerede boksershorts.
Vores bud: Han finder en CL-klub

Michael Krohn-Dehli
Kontraktudløb i Brøndby næste sommer

Bragede igennem på den internationale scene med to mål og en assist ved dette EM. Hvis Brøndby vil tjene en skilling på ham, så er det nu, selv om Ajax skal have halvdelen af en eventuel transfersum. Og det vil økonomisk pressede Brøndby formentlig gerne. Der er utvivlsomt interesse fra alle de store ligaer, men den lille tekniker passer nok bedst ind i et land som Spanien. Også i England har man dog været imponeret af hans arbejdsindsats og målfarlighed, så hvem ved - måske også Premier League?
Vores bud: Ryger til en topklub i Holland eller mellemklub i en af de andre store ligaer

Simon Kjær
Sat til salg af Wolfsburg

Han bliver ofte kritiseret herhjemme, men internationale medier har været imponeret af Kjærs indsats, især mod Holland. Her viste han hvad potentialet er. Roma, som han var lejet ud til den seneste sæson, er interesseret, og det samme er formentlig andre italienske klubber og klubber i Spanien, Frankrig og England. Interessen er steget på EM.
Vores bud: Han finder en klub lige under topniveau i en af de nævnte ligaer

Læs også:

Storklubber varme på Kjær

Simon Poulsen
Har kontraktudløb i AZ Alkmaar

Voldsomt udskældt for sin rolle i Portugals sejrsmål og var ikke overbevisende mod Tyskland. Men han har kontraktudløb i Alkmaar og ry for at være en af de bedste venstrebacks i Holland, og der er altid bud efter en gratis, offensiv venstreback. Har været sat i forbindelse med Ajax. Interessen er formentlig steget efter EM-indsatsen mod Holland.
Vores bud: Skifter til en hollandsk storklub - eller en mindre klub i for eksempel Spanien eller Tyskland.

Christian Poulsen
Kontraktudløb i Evian

Han har ikke fået solgt sig på EM, men i modsætning til flere af sine danske holdkammerater, så ved alle også, hvad han står for. Skal beslutte sig for, om han vil hav en lukrativ sidste kontrakt i udlandet eller hjem til Danmark og spille for FCK. EM har ikke ændret på noget.
Vores bud: Evian eller FCK

Thomas Kahlenberg
Sat til salg af Wolfsburg
Har ikke fået spilletid ved EM, men fik solgt sig selv ok under sit lejeophold i Evian. Den lille franske klub har formentlig ikke råd til ham, men det har andre franske klubber. Kahlenberg har stadig et godt navn i Frankrig efter tiden i Auxerre. Det lugter af et skifte til St. Etienne, som har udvist interesse. EM har ikke ændret på noget.
Vores bud: Skifter til klub i Frankrig

Fransk klub lurer på to danskere

Daniel Wass
Sat til salg af Benfica

Benfica vil åbenbart ikke bruge ham, men som i Kahlenbergs tilfælde er der interesse fra en række franske klubber, også St. Etienne. EM har ikke ændret på noget.
Vores bud: Skifter til fransk klub

Jakob Poulsen
Sat til salg i FC Midtjylland

Poulsen vil gerne til udlandet, og økonomisk pressede FC Midtjylland vil gerne sælge. Har prøvet Holland, men vil godt til en større liga nu. Havde en fod med i Danmarks to mål mod Portugal, men kiksede defensivt mod Tyskland. En god præstation i dén kamp havde sikkert sendt ham til Bundesligaen. Men han har fået sig vist frem ved EM og er formentlig på vej til et sommerskifte.
Vores bud: Skifter til klub i den nederste halvdel af en af de store ligaer.

Nicklas Pedersen
Sat til salg af Groningen
Har ikke haft nogen god sæson i Groningen, og må have været skuffet over den manglende tillid fra Morten Olsen under EM. Fik ikke lov at vise sig frem, selv om Danmark var presset til scoring. EM har intet ændret - og det er ikke så godt for Pedersen
Vores bud: Skifter til en midterklub i en af de mindre ligaer