Træner skamroser Kjær

Den danske forsvarer har efter en problematisk start i Roma fundet formen og får ros af træneren

Simon Kjær har en stor fremtid foran sig, lyder vurderingen fra Luis Enrique. (Foto: Mikkel Tariq Khan)
Simon Kjær har en stor fremtid foran sig, lyder vurderingen fra Luis Enrique. (Foto: Mikkel Tariq Khan)

Forårssolen varmer godt i Rom for tiden. Og på samme måde bliver relationerne mellem Roma og Simon Kjær stadigt lunere.

Således kastede Roma-coach Luis Enrigue sig ud i en decideret kærligheds-erklæring til Il Biondi – den blonde – Simon Kjær i optakten til skæbnekampen mod Napoli i dag.

- Han har en stor fremtid foran sig, og jeg håber, det bliver i AS Roma, lød udgangsreplikken på pressemødet i går.

Læs også: TV: Karantæne til Romas spyttende 'lama'

Dermed mere end antyder Roma-træneren, at giallorossi er parat til at smide de omkring syv mio. euro på bordet, som det vil koste at købe danskeren endegyldigt fri fra mareridtet i Wolfsburg.

- Simon er kun 23 år, men han har allerede stor international erfaring og er en meget vigtig spiller for AS Roma, siger Roma-træneren og tilføjer:

- Alle kan begå fejl, og det har Simon gjort ligesom alle andre, men så er det, at evnen til at komme tilbage viser en spillers personlighed og potentiale. Simon har vist en enestående evne til ikke bare at komme tilbage, men til at gøre det i en endnu stærkere version. Han er en type, der aldrig giver op eller slækker på kravene til sig selv, og derfor en han en spiller, som jeg som træner altid kan stole på.

Det største problem omkring Simon Kjærs fremtid i AS Roma bliver efter alt at dømme, hvorvidt Luis Enrique får lov til at føre holdet ind i næste sæson.

Vind eller forsvind
Luis Enrique har ikke imponeret i sin første sæson i spidsen for AS Roma, hvor udsvingene har været umådelig store.

Ydmygelsen 0-4 mod Juventus og siden en beskæmmende indsats hjemme 1-2 mod Fiorentina har fået tilhængerne på barrikaderne. Således blev Roma-spillernes udgang fra Stadio Olimpico spærret efter Fiorentina-kampen, som det nu er kutyme på de kanter.

LÆS OGSÅ:

Se også: Juventus ydmyger Roma med Simon Kjær

Simon Kjær er ikke gået fri af kritikken, men den primære vrede er rettet mod Luis Enrique, som forventes at bringe Roma i Europa. Og derfor er det en skæbnekamp mod Napoli i aften. Taber Roma er Europa med stor sandsynlighed væk trods et lempeligt slutprogram for Roma.

- Simon døjede i sit første halve år i AS Roma med skader og mødte modgang i flere kampe, men nu er han inde i en fantastisk stime af gode præstationer. Jeg er meget imponeret og kan kun sige tillykke til ham med det niveau, han er nået op på, siger Luis Enrique.

Ekstremt vigtig kamp
Simon Kjær er selvsagt beæret over skulderklappet fra sin træner.

- Jeg er glad for tilliden fra træneren, og den har jeg hele tiden følt her i AS Roma. Jeg føler også selv, at jeg har ramt en rigtig god form i en god stribe kampe efterhånden.

- Fremtiden ved jeg stadig ikke noget om, for det er først meningen, at klubberne skal tale sammen efter sæsonen, men min indstilling er, at jeg rigtig gerne vil blive i AS Roma, siger danskeren og deler tilhængernes ærgrelse over nedturene den seneste uge.

- Jeg forstår godt frustrationen hos vore fans, for vi spillere er jo selv lige så frustrerede, når spillet og resultaterne svinger så meget.

- Jeg ligger og vrider og vender mig hele natten efter sådan et nederlag som mod Fiorentina, men det er superfedt, at vi så hurtigt efter den skuffelse har chancen for at rejse os igen. Napoli-kampen var i forvejen vigtig i kampen om en plads i Europa, men nu er det endnu vigtigere, siger Simon Kjær.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere