Danske fodboldkvinder tæt på EM efter sejr

Med en sejr på 2-0 på udebane over Tjekkiet har Danmark for alvor sat kursen mod EM i Sverige i 2013

Pernille Harder jubler efter en scoring i 15-0-sejren over Georgien. (Foto: Anders Brohus/Polfoto)
Pernille Harder jubler efter en scoring i 15-0-sejren over Georgien. (Foto: Anders Brohus/Polfoto)

Det danske kvindelandshold i fodbold meldte sig onsdag aften for alvor ind i kampen om en plads ved EM i Sverige i 2013.

Et klogt spillede dansk hold leverede en flot holdindsats og sikrede, at Tjekkiet aldrig blev farlige, og det blev nøglen til sejr, mener landstræner Kenneth Heiner-Møller.

- Det var et kæmpe skridt i retning af EM i Sverige i 2013, selvom vi stadig har tre kampe tilbage i gruppespillet, siger Kenneth Heiner-Møller i en pressemeddelelse.

- Jeg synes, at vi leverede en fin indsats i første halvleg, hvor vi var totalt dominerende og spillede os overraskende let til kæmpe målchancer.

Landsholdsfodbold Træner: Danske fodbolddamer er godt på vej

- Vi havde kontrol over kampen, aftalerne mellem spillerne indbyrdes holdt, og vi spillede et fint kombinationsspil, forklarer landstræneren.

Katrine Veje og Pernille Harder scorede Danmarks to mål i kampen.

- Det var rigtig dejligt at få scoret, og det lunede med en sejr. Jeg var lidt overrasket over, hvor gode Tjekkiet egentlig var.

- Specielt i anden halvleg så vi, hvor farlige de kan være, når de får plads til at spille deres hurtige kombinationsspil. Men heldigvis tager vi herfra med en sejr, siger Katrine Veje.

Danmark har 15 point efter fem kampe, og det er fem point mere end nummer to og tre, Tjekkiet og Østrig. Gruppevinderen går direkte videre til EM.

0 kommentarer
Vis kommentarer