DBU: Bendtners opførsel er skadelig

- Dårlig opførsel kan have en skadelig virkning på unges adfærd, siger Per Larsen, formand for DBU’s etiske udvalg

De mange episoder, hvor Nicklas Bendtner har været på kant med loven, skaber bekymring i DBU. (Foto: Claus Bonnerup)
De mange episoder, hvor Nicklas Bendtner har været på kant med loven, skaber bekymring i DBU. (Foto: Claus Bonnerup)

På forsiden af DBU’s hjemmeside kan man se en reklame for den forestående landskamp mod Rusland 29. februar i Parken.

En storsmilende Nicklas Bendtner optræder ved siden af William Kvist som billetsælger for kampen. Det er ’stjerneangriberen’ der skal lokke familien Danmark ind i den overdækkede nationalarena senere på måneden.

Nicklas Bendtner er ikke bare Danmarks store stjerne, han er også et ikon for mange unge drenge med en drøm om at blive professionel fodboldspiller.

På fodboldbanen er han et mønstereksempel på, hvordan man når langt i sin karriere. Men Nicklas Bendtners tvivlsomme opførsel de seneste måneder –  uden for kridtstregerne – hvor han i fire tilfælde har været i konflikt med loven, bliver nu en sag for DBU’s etiske udvalg.

Det fastslår formanden for udvalget, tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen, over for Ekstra Bladet.

– Nicklas Bendtner er helt sikkert et emne, som vi vil tage op på førstkommende møde i marts. Der har jo været et par udfald på ledningen den seneste tid, siger Per Larsen til Ekstra Bladet.

Per Larsen er ikke så meget for på nuværende tidspunkt at gå ind i en længere debat om Nicklas Bendtners tvivlsomme opførsel siden september, hvor han første gang var i konflikt med loven. Siden har han været det i yderligere tre tilfælde.

– Jeg synes, man lige skal tænke sig om, når man er en rollemodel for andre unge med en stor fodbolddrøm. Dårlig opførsel kan jo have en skadelig virkning på unges adfærd, tilføjer Per Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer