John Terrys boss forbløffet over fyring

Chelsea-manager Andre Villas-Boas forstår ikke, hvorfor John Terry ikke længere kan være anfører for England

John Terry er færdig som landsholdsanfører - det fatter Andre Villas-Boas ikke. (Foto: AP)
John Terry er færdig som landsholdsanfører - det fatter Andre Villas-Boas ikke. (Foto: AP)

Chelsea-manager Andre Villas-Boas begriber ikke, at John Terry for anden gang i karrieren er blevet frataget anførerbindet på det engelske landshold.

Det engelske fodboldforbund (FA) meddelte fredag, at John Terry ikke længere var anfører på grund af den igangværende racismesag, der kører mod ham.

- Det er FA's beslutning, og jeg har ikke meget at sige til den. Jeg er ikke enig med beslutningen, men I må spørge FA og folkene bag beslutningen om, hvorfor de har gjort det.

- John fortsætter med at være vores anfører, siger manageren ifølge BBC.

I racismesagen er John Terry anklaget for at have råbt "black cunt" (sorte kusse, red.) efter Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand under en Premier League-kamp sidste år.

John Terry har ellers erklæret sig uskyldig i sagen, og FA forventede, at retssagen ville være afsluttet før EM-slutrunden til sommer i Polen og Ukraine.

Efter at det onsdag kom frem, at sagen først genoptages efter EM-slutrunden til sommer, besluttede FA at handle.

- Efter onsdagens bekræftelse af, at sagen først kommer for retten efter EM, har bestyrelsen talt om sagen og vedtaget, at det vil være i alles interesse, hvis John på nuværende tidspunkt bliver frataget anførerhvervet.

Det var meldingen fra FA fredag.

Landstræner Fabio Capello har ellers afvist at tage anførerbindet af John Terry, fordi han ifølge italieneren er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

Capello har ifølge FA dog ikke haft indflydelse på beslutningen.

Til EM er der en chance for, at John Terry kan komme til at danne makkerpar i midterforsvaret med Manchester Uniteds Rio Ferdinand, der er bror til Anton Ferdinand.

Det var netop Rio Ferdinand, som overtog anførerbindet på landsholdet fra John Terry for to år siden, da Chelsea-anføreren fik frataget det, efter at en række forhold om utroskab kom frem.

Et år senere fik John Terry anførerbindet tilbage på grund af Rio Ferdinands mange skader.

Rio Ferdinand har meddelt, at han ikke vil være engelsk anfører igen, men gerne spiller for England.