Mali sendte den sidste værtsnation ud

Gabon er færdige ved Africa Cup of Nations efter et straffesparks-nederlag til Mali i kvartfinalen

Mali er klar til semifinalerne på Gabons bekostning. (Foto: AP)
Mali er klar til semifinalerne på Gabons bekostning. (Foto: AP)

Værterne Gabon er ude af Africa Cup of Nations, efter at de søndag tabte kvartfinalen til Mali efter forlænget spilletid og straffespark

Dermed er også den sidste af de to værtsnationer færdige i turneringen. Lørdag havde medværterne Ækvatorial-guinea forladt mesterskabet med et klart nederlag til Elfenbenskysten, som nu bliver Malis modstander i semifinalen.

Se også: Drogba hamrer Elfenbenskysten videre

Gabons store stjerne ved mesterskaberne, Pierre-Emerick Aubameyang, brændte gabonesernes fjerde straffespark og sendte sit hold på nederlagskurs.

Det var en hård skæbne for Aubameyang, der havde været involveret i de fleste af den ordinære kamps højdepunkter, ikke mindst da han i første halvleg traf den ene stolpe med et lob over Malis målmand.

Aubameyang, som scorede i samtlige de tre indledende kampe, var også i hovedrollen, da gaboneserne kom foran kort ind i anden halvleg.

Fra baglinjen lagde han bolden tilbage i feltet til Eric Mouloungui, der sendte den i nettet fra 10 meters afstand.

Se også: Katongo skyder Zambia i semifinalen

Det resultat så ud til at holde, for Mali-spillerne formåede ikke for alvor at true Gabons mål, men seks minutter før tid sørgede dårligt forsvarsspil for, at det alligevel gik galt.

Den kæmpestore angriber Cheick Diabaté modtog bolden med ryggen til målet, men selv om han have en hel sværm af gulklædte forsvarere omkring sig, fik han alligevel tid og plads til at vende sig og sætte udligningen ind.

Der blev ikke scoret mere, hverken i ordinær kamp eller i den forlængede spilletid, og dermed måtte der straffespark til for at afgøre kvartfinalen.

Se også: Ingen gider at se fodbold i Afrika

Sejren var en triumf for Malis træner, den franske 80'er-helt Alain Giresse, som stod i spidsen for netop Gabon indtil for to år siden.

Ud over hans hold og Elfenbenskysten er også Zambia klar til semifinalerne. Søndag aften bliver det sidste hold fundet, når Tunesien møder Ghana.

0 kommentarer
Vis kommentarer