Annonce:
Annonce:

Så har fodboldtossen fået sin dom

Løb på banen i landskamp mellem Danmark og Sverige og slog ud efter dommer Herbert Fandel

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det er mere end fire år siden, at den 33-årige fodboldfanatiker Ronni N. tog sit livs dummeste beslutning. Han blev berygtet i hele Danmark, da han løb på banen i kampen mellem Danmark og Sverige i Parken og slog ud efter dommer Herbert Fandel i juni 2007.

I dag afsagde Østre Landsret den endelige dom over danskeren, der bor i Sydsverige med sin kæreste gennem syv år og parrets to små børn. Og det blev en nedslående besked.

Ronni N. skal betale i alt 1.869.269 kroner til DBU, lyder Østre Landsrets afgørelse.

Annonce:

En fordobling
- Landsretten fandt det godtgjort, at tilskueren var erstatningsansvarlig. Det måtte være påregneligt for ham, at der kunne blive tale om tab som de omtalte. Dansk Boldspil-Union havde ikke selv udvist nogen skyld i forbindelse med hændelsesforløbet, som kunne begrunde, at erstatningen skulle nedsættes, skriverØstre Landsret om begrundelsen for erstatningen.

Se afgørelsen fra Østre Landsret her

Dermed er erstatningssummen fordoblet i forhold til de 900.000 kroner, som Ronni N. blev idømt i 2009 oven i en voldsdom på 20 dages fængsel, som han allerede har afsonet. Den ankede han, og siden steg Dansk Boldspil-Unions (DBU) erstatningskrav fra 1,6 millioner kroner til 2,2 millioner, fordi de havde fået en mere præcis opgørelse over mistede indtægter ved, at to landskampe blev flyttet til Århus.

I princippet kan Ronni N. forsøge at få sagen til Højesteret.

- Men det er kun, hvis Procesbevillingsnævnet vurderer, at sagen er principiel, siger pressekontaktdommer i Østre Landsret, landsdommer Michael Lerche, til ekstrabladet.dk.

Læs også: Fodboldtossen: Jeg er blevet tilbudt reklamefilm

Annonce:

Ekstrabladet.dk talte med Ronni N., da den civile ankesag startede i Østre Landsret i november. Der var det tydeligt, at han fortrød sin handling bittert.

- Jeg skammer mig noget så forfærdeligt, sagde Ronni N. oprigtigt.

Læs også: Fodboldtossen: Jeg har ikke pengene

Blandt andet har det enorme erstatningskrav gjort, at han ikke har turdet gifte sig med sin kæreste, som har støttet ham hele vejen.

- Vi ved ikke helt, hvad reglerne er, hvis jeg bliver dømt. Om hun risikerer at hænge på det. Vi vil meget gerne. Vi har to små børn, som vi gerne vil passe på bedst muligt, sagde han til ekstrabladet.dk.

SE TV: 'Fodbold-tossen' om fængselsophold: De var ude efter mig

Ronni N. har tidligere fortalt, at han ikke har en chance for at betale så mange penge. Og DBU har da også sagt, at de ikke vil gøre fodboldtossen hjemløs.

- Vi gør os ikke nogen forhåbning om, at vi får alle de penge hjem fra ham og er parate til at diskutere størrelsen af kompensationen, har Jim Stjerne Hansen tidligere sagt til Ritzau.

Annonce:

ER DOMMEN RETFÆRDIG? DEBATTER ERSTATNINGEN HERUNDER

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: