Annonce:
Annonce:

Dansk talent: Nej tak til tysk landshold

Jannik Vestergaard har takket nej til tysk pas og en plads på ungdomslandsholdet - selvom opfordringen kom fra toppen af tysk fodbold

Jannik Vestergaard har imponeret tyskerne. (Foto: DPA)
Jannik Vestergaard har imponeret tyskerne. (Foto: DPA)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det er ikke hver dag, at det tyske fodboldforbund forsøger at fiske danske talenter.

Men den 'ære' overgik danske Jannik Vestergaard, der i efteråret har fået et veritabelt gennembrud syd for grænsen med sit spil i Hoffenheims midterforsvar.

Faktisk har Vestergaard imponeret i en grad, at han, da han var 18 år, blev kontaktet af ingen ringere end den tidligere tyske landholdslegende Matthias Sammer, der i dag er sportschef i fodboldforbundet.

Sammer opfordrede direkte den danske teenager til at få sig et tysk pas, så han kan stå til rådighed for de tyske landshold.

Danske talenter rejser sig efter EM-fiasko

Men udsigten til en dag at blive holdkammerat med navne som Götze, Grosskreutz og Kroos frister ikke Vestergaard, der meget hellere vil spille med Eriksen, Boilesen og Agger.

Annonce:

- Jeg skulle gå ind på U/19-holdet og spille der, og jeg ville være en del af U/20 og U/21 også. De ville ikke love noget med A-landsholdet, men det ville også have været useriøst: at love en, der lige er blevet 18, at ‘du skal spille på A-landsholdet’ på et af de bedste hold i verden, siger Jannik Vestergaard til MetroXpress.

Han erkender dog, at opfordringen er en stor cadeau.

- Det var en sjov oplevelse, men det var ikke noget, der fik mig til at overveje tilbuddet. Nok er jeg tysk, og jeg føler mig også tysk, men jeg føler mig mere dansk. Jeg er født og opvokset i Danmark, og jeg var i Parken som lille og så det danske landshold, lyder det fra Vestergaard, der kalder det en drøm at få debut på det danske A-landshold, siger Vestergaard, der han tysk mor.

Jannik Vestergaard har allerede optrådt på diverse danske ungdomslandshold og fik i sommer U21-debut mod Polen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: