Dansk ven om Speeds selvmord: Det var fejt!

Claus Thomsen spillede sammen med Gary Speed i Everton - han finder Speeds selvmord kujonagtigt

Claus Thomsen var holdkammerat med Gary Speed i Everton. (Foto: Ole Steen)
Claus Thomsen var holdkammerat med Gary Speed i Everton. (Foto: Ole Steen)

- Gary har hele sit liv taget de rigtige beslutninger. Og nu tager han så den her beslutning. Det er en lille smule fejt og kujonagtigt, konstaterer den tidligere landsholdsspiller Claus Thomsen, der i dag optræder som fodboldekspert på 6'erens udsendelser fra Premier League.

Fodboldeksperten spillede sammen med Gary Speed i Everton i slutningen af 90'erne.

Og Claus Thomsen kan slet ikke finde hoved og hale i Gary Speeds beslutning om at tage sit eget liv. Danskeren føler, at der er noget, der ikke stemmer.

Læs også: Konen fandt ham hængt i garagen

- Han var en af de få britiske spillere, der ikke drak sig i hegnet ved enhver given lejlighed. Han var en supergut. Et altid positivt og venligt menneske, der var god til at tage sig af de unge og de nye i klubben, forklarer Claus Thomsen og erkender, at auraen af perfektion gør det ufattelig svært at finde logikken i selvmordet.

- Jeg er rystet over, at en mand i den position gør sådan noget. Han har kun haft succes i livet, og han kan da slet ikke have økonomiske problemer. Han havde to drenge, som var gode til boksning og fodbold, og en fantastisk kone, siger han.

Se også: TV: Afdød legendes sidste TV-optræden

I det hele taget var Gary Speed en uhyggelig populær skikkelse i britisk fodbold, og hyldesten af hans liv og sorgen over hans død fortsætter for uformindsket styrke i de britiske medier.

Claus Thomsen forstår godt Gary Speeds popularitet, men netop den gør, at Thomsen igen vender tilbage spørgsmålet - hvorfor? Svaret finder han dog næppe foreløbig.

- Jeg har aldrig oplevet situationer, hvor han mistede fatningen, og tænkt, at det var da besynderligt. Han var heller ikke manio-glad på den der overstadige måde, som man også kan se. Jeg har brugt meget tid på at tænke over det, men han var på ingen måde en Amy Winehouse, hvor der var rigeligt med problemer at vælge mellem, siger Claus Thomsen.

1 af 2 Claus Thomsen kan ikke helt fatte, hvorfor Gary Speed begik slevmord. (Foto: AP/Oleg Popov)
2 af 2 Claus Thomsen var holdkammerat med Gary Speed i Everton. (Foto: Ole Steen)
0 kommentarer
Vis kommentarer